Menu
Geachte collega,

De Stichting Beeldenpark Drechtoevers, waarin de NKVB ook vertegenwoordigd is, heeft als doelstelling om dit beeldenpark een culturele verbindende schakel te laten zijn tussen de Drechtoever gemeenten. De stichting bestaat inmiddels meer dan 15 jaar en heeft in Zwijndrecht een route langs de rivier uitlopend in het Noordpark, met een collectie van zo'n 30 beelden. Het beeldenpark is opgenomen in het boek Beeldenparken in Europa.

Oproep
Deze zomer kunnen er nog beelden geplaatst worden op de sokkels van de kademuur aan de Papendrechtse kant van de rivier. Daar is een boulevard met een prachtige visuele verbinding met de rivier en een goede ruimtelijke uitstraling, een mooi podium voor beeldhouwkunst. Kortom: een mooi podium voor beeldhouwkunst.

Afgelopen zomers hebben daar de volgende exposities plaatsgevonden:
1 'Als stenen konden spreken', 2007
2 'Het Moment', Figuratieve Nederlandse Beeldhouwkunst, 2010
3 'Riverside' , het dna van de mens, 2011
Deze exposities werden ondersteund door een aantal publieksactiviteiten en een publicatie.
Ook dit seizoen willen we weer een expositie organiseren met de werktitel :
4 'Riverside II', de menselijke maat, 2013

We komen graag in contact met beeldhouwers die voor dit seizoen nog beelden beschikbaar hebben die aansluiten bij het thema van deze nieuwe deze expositie. Kosten voor het vervoer en het vandalismebestendig * plaatsen komen voor rekening van de Stichting Beeldenpark Drechtoevers. Daarnaast kunnen we een eenmalige bescheiden bruikleen vergoeding aanbieden van € 500,--. Ook wordt uw werk opgenomen in de catalogus van het totale Beeldenpark Drechtoevers en worden rondom de expositie de nodige publieks- en persactiviteiten georganiseerd.

Bent u geïnteresseerd ? Neem dan contact met ons op en stuur een aantal foto's mee van de beelden die u ter beschikking wilt stellen voor deze expositie. Het transport en plaatsen is gepland in week 26.

Kijk u voor meer informatie ook op de website: www.beeldenparkdrechtoevers.nl


Met vriendelijke groet, Henk van Bennekum

 * All in verzekering voor de duur van de tentoonstelling is budgettair niet mogelijk. Voor eventuele schade door vandalisme of diefstal heeft de Stichting Beeldenpark Drechtoevers een eigen calamiteiten fonds.