Menu

Geachte Kringleden,

 

De NKVB acht deze Netwerkbijeenkomst van Instituut Fondsenwerving van groot belang. Daarom wordt er dringend gezocht wordt naar een geïnteresseerd kringlid die deze bijeenkomst zou willen bijwonen en hiervan een verslag wil maken.

Meldt het even aan This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. als je van plan bent hier naartoe te gaan.

 

Geachte leden van Kunsten ’92,

Hierbij ontvangt u een uitnodiging van Instituut Fondsenwerving voor een Netwerkbijeenkomst over Goede Doelenloterijen, op 4 oktober om 15.00 uur in Amersfoort. U kunt hier gratis aan deelnemen. Informatie over aanmelden treft  u verderop in dit bericht.


Wat is IF Instituut Fondsenwerving?

Instituut Fondsenwerving is de brancheorganisatie voor fondsenwervende instellingen en professionals. Het IF participeert binnen het SBF (Samenwerkende Brancheorganisaties Filantropie), dat een sterke relatie met de overheid heeft. De SBF is onder meer betrokken bij de vormgeving van de Geefwet.

Kunsten ’92, de belangenvereniging voor kunst, cultuur en erfgoed, is lid van het Instituut Fondsenwerving (IF ). Behalve als kennisinstituut en belangenbehartiger biedt het IF voordelen voor de leden van Kunsten ’92. Zij kunnen deelnemen aan de vele bijeenkomsten van het IF en krijgen korting op het opleidingspakket.



UITNODIGING IFnetwerk bijeenkomst 
4 oktober 2012 15.00 uur te Amersfoort


Beste leden van het Instituut Fondsenwerving IF,

In Nederland heeft u de beschikking over een fondsenwervend instrument waar in het buitenland met jaloezie naar gekeken wordt: de Goededoelenloterijen. Sinds 1961 opereren deze loterijen in Nederland en weten zij een steeds groter jaarlijkse afdracht aan de goededoelensector te realiseren. Sterker nog, uit onderzoek door het Britse zakenblad City A.M. bleek onlangs dat de Nationale Postcode Loterij, de BankGiro Loterij, de Vrienden Loterij en enkele kleinere buitenlandse zusters gezamenlijk de derde private donor van de wereld zijn. In 2011 resulteerde dit in Nederland in een afdracht aan het goede doel van bijna 400 miljoen euro. De drie loterijen zijn ieder jaar opnieuw verantwoordelijk voor een kwart van alle giften aan het goede doel in Nederland.

Maar wat weet ú eigenlijk van de loterijen? Wat drijft hen, hoe zijn ze zo groot geworden, in wat voor markt opereren zij en wat zijn de kansen en bedreigingen? Op basis van welke criteria worden goede doelen ondersteund? En aan welk “loket” kunt u wel of niet aankloppen voor steun …

Donderdag 4 oktober a.s. zal Marieke van Schaik, managing director van de Goededoelenloterijen, deze en andere vragen beantwoorden. Ook zullen een aantal best practices aan de orde komen die inzicht geven in de manier waarop deze unieke fondsenwerver tot haar keuzes komt. Dit zal u zeker helpen bij het formuleren van aanvragen voor uw instelling!


De Goededoelenloterijen zelf hebben een eigen fonds in het leven geroepen: Stichting DOEN. Stichting DOEN stimuleert mensen en bedrijven die het voortouw nemen op het gebied van duurzame, sociale en culturele vernieuwing. Algemeen directeur van deze bijzondere stichting, Nina Tellegen, vertelt in een interactieve presentatie over de valkuilen van fondsenwerving vanuit haar visie, doorspekt met actuele en illustratieve cases van Stichting DOEN.

Programma:

15.00 – 15.30 uur             Inloop/ontvangst
15.30 – 15.45 uur             Opening door Kees Vendrik, voorzitter IF
15.45 – 16.15 uur             Presentatie Marieke van Schaik
16.15 – 17.00 uur             Presentatie Nina Tellegen
17.00 – 18.00 uur             Netwerkborrel

Waar? In het prachtige theater van de Cliniclowns, Soesterweg 300A, 3812 BH, in Amersfoort. Vlakbij het station en met voldoende ruimte om uw auto te parkeren. Een routebeschrijving vindt u hier. Aanmelden kan tot dinsdag 2 oktober via het bekende mailadres: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

De bijeenkomst is gratis voor leden van het IF en leden van Kunsten 92.
Introducés betalen voorafgaand aan de bijeenkomst 45,00 euro entree.

Met hartelijke groet en graag tot ziens de 4e oktober in Amersfoort!


Hanneke Lenkens
directeur Instituut Fondsenwerving