Menu

Deadline indienen voorstel: 17 september 2012

Ook in 2012 looft de Provincie Overijssel weer de =MEER Innovatieprijs uit, een prijs voor Co-Creatie van 30.000 euro voor een innovatief idee voor een product of dienst, gezamenlijk ontwikkeld door een kunstenaar/creatieveling en ondernemer uit het Midden- en Klein Bedrijf. Ondernemers, kunstenaars én creatieve professionals kunnen samen meedingen door gezamenlijk een idee en plan te ontwikkelen en dat op overtuigende wijze aan de jury aan te bieden. Heb je een goed idee en nog geen geschikte partner? TETEM kunstruimte organiseert de informatiebijeenkomsten in de regio Twente.

De volgende bijeenkomsten zijn gepland op:
Donderdag 12 april in AkkuH Hengelo
Dinsdag 15 mei Enschede (FabLab in Enschede)
Woensdag 20 juni Johanneskerk in Twekkelo


Kernbegrippen
Co-creatie: Samenwerken en een verbinding aangaan. Eén ondernemer en één creatieve professional die samen een goed plan hebben kunnen meedingen.
Innovatie: Dus kom met iets écht nieuws - een product, dienst of proces.
Pitch: In een pitch met twee of drie andere teams kun je je onderscheiden en winnen! De publieke pitch voor een kritische vakjury is gepland in november 2012.
De deadline voor het indienen van de voorstellen is 17 september 2012.

Criteria
Het plan zal gedurfd en onderscheidend moeten zijn. Wat telt zijn: creativiteit, originaliteit, overtuigingskracht, verwacht effect, haalbaarheid en mate van verbinding tussen de disciplines. Binnen deze prijs wordt gevraagd naar plannen die ontstaan vanuit het ‘onverwachte’ dus buiten reguliere opdrachtsituaties vallen.

Tweede bijeenkomst
De tweede bijeenkomst vindt plaats op donderdag 12 april om 19.30 in AkkuH, Aktuele Kunst in Hengelo. Geïnteresseerde creatievelingen en ondernemers kunnen dan informatie inwinnen over co-creatie, het tijdpad voor de prijs en de mogelijkheden van ondersteuning. Aan de hand van het bespreken van de genomineerde voorstellen van 2011 wordt inzicht gegeven in wat een idee en voorstel goed maakt. De ideeën uit 2011 zullen in ieder geval een bron van inspiratie zijn. Ook tijdens deze bijeenkomst is er voldoende gelegenheid om jezelf voor te stellen, aan te geven wat je te bieden hebt en er is ruimte voor netwerken onder het genot van een drankje na afloop van de bijeenkomst.

Partners:
Deventer Ongezouten www.ongezouten.nl
Zwolle KIZ Zwolle www.kiz-zwolle.nl
Enschede TETEM kunstruimte www.tetem.nl
i.s.m. Syntens www.syntens.nl

=MEER is een prijs van de Provincie Overijssel en wordt georganiseerd door het Kunstenlab in samenwerking met bovengenoemde partners.

http://tetem.nl/nl/activiteit/details/155/creatieve-co-creatie