Menu

WORKSPACE12 | APPLICATION PROCEDURE

Deadline:  2 april 2012

SELECTIEPROCEDURE

De selectie verloopt via twee rondes. Voor de eerste ronde kunnen deelnemers volstaan met een beknopt, maar gedurfd en geïnspireerd voorstel. Het moet om een nieuw werk gaan, waarbij Expanded Cinema, de cinematografische ervaring, en het zoeken naar de grenzen van film leidraad kunnen zijn. De inschrijving voor de eerste ronde loopt van 10 februari t/m 2 april 2012.

Uit de inzendingen worden 10 genomineerden geselecteerd. Deze krijgen vier weken de tijd om hun voorstel verder uit te werken tot een technisch, financieel en organisatorisch haalbaar project. De tweede ronde bestaat uit persoonlijke presentaties van de genomineerden aan de jury en publiek op 27 mei 2012, waarna de twee winnaars gekozen worden.

Op 27 mei 2012 worden tijdens de jurybijeenkomst en in bijzijn van publiek de twee winnaars van Workspace12 bekend gemaakt.

De inzender dient professioneel werkzaam te zijn in één van de disciplines waar Workspace zich op richt, dwz film, beeldende kunst, architectuur, performance/theater, muziek/geluidsontwerp, artdirection, transmedia en/of nieuwe media.

Het voorstel moet een nieuw werk inhouden, dat specifiek voor Workspace wordt ontwikkeld en waarmee de aard en werking van film worden onderzocht. De uitgangspunten zijn Expanded Cinema, de cinematografische ervaring, nieuwe verschijningsvormen en de grenzen van film. Het voorstel kannaast zaal 5 ook bedoeld zijn voor andere ruimtes van het Filmhuis, zoals het café en restaurant, de

filmzalen, de gevel en het Spuiplein. Hierbij dient rekening gehouden te worden met de architectuur,identiteit en functie van Filmhuis Den Haag.

http://www.workspace12.nl/