Menu
Beste relaties, familie en vrienden,

Via deze media wil wij jullie graag op de hoogte brengen van een vakantie workshop in Frankrijk.
Het is natuurlijk erg leuk als je graag mee wilt doen. Geef je dan snel op want wie het eerst komt het eerst maalt. En misschien ken je mensen in je eigen netwerk die hier wellicht interesse in hebben en wil je deze mailing doorsturen.

Zes dagen geconcentreerd werken aan één ruimtelijk werkstuk.

Een combinatie van inspiratie, heerlijk eten en ontspanning in een middeleeuwse omgeving in de Zuid Franse Cevennen.

Kringlid Marco Goldenbeld is beeldhouwer en docent. Hij woont en werkt in Friesland. Hij voert monumentale opdrachten uit in de openbare ruimte en voor bedrijven. Vaak in staal. Natuurlijk maakt hij ook kleiner werk en werkt hij niet alleen in staal maar ook in steen, hout  of kunststof. (zie: www.marcogoldenbeld.nl) Marco Goldenbeld geeft cursussen en workshops bij het Centrum voor de Kunsten Parnas in Leeuwarden en begeleidt al jaren de vooropleiding voor Academie Minerva in Groningen.

Juni 2012 verhuist hij zijn atelier voor een maand naar Zuid Frankrijk. Om te werken en voor deze unieke beeldhouwcursus.

Mas La Donzelenche is een versterkte zestiende-eeuwse carréboerderij. Prachtig in stijl gerenoveerd. Om de binnenplaats zijn (twee-persoons) kamers gemaakt waar u overnacht (www.donzelenche.com). In en om de Mas zijn schaduwrijke werkplekken. De omgeving biedt de mogelijkheid voor een frisse duik in de kristalheldere rivier die onder langs de Mas stroomt of voor korte (en langere) wandelingen. Een bezoek aan een typisch Frans terras onder platanen kan natuurlijk ook.

De cursus. We werken in steen. Voor de ‘die-hards’ is er het graniet waar de rivierbedding mee is bezaaid. Het is hard en alleen machinaal af te werken. Daarnaast nemen we stenen uit Nederland mee; marmer, albast, serpentijn, .... . Vooraf overleggen we met u in welke steensoort u wilt werken. Wij zorgen voor de gereedschappen.

Wanneer? De cursus begint op zaterdag16 juni en u vertrekt op zaterdag 23 juni.
Juni is de ideale maand voor een actief verblijf in Zuid Frankrijk. Het land is dan (nog) groen en het is al heerlijk warm. Maar niet heet! Kortom een temperatuur om te werken.

Hoe komt u er? La Donzelenche ligt in de Lozère, een gebied ten westen van de Ardèche. U rijdt er heen per auto via Lyon. Of u vliegt naar Marseille, Nimes of Montpellier en neemt daar de trein of huurt een auto. Natuurlijk kunt u ook de TGV naar Nimes nemen.

Aanmelden en kosten. In de prijs zijn verblijf, thee en koffie, alle maaltijden (incl. wijn bij het eten) en de begeleiding van de cursus begrepen. Niet inbegrepen zijn de reis- en de materiaalkosten.

Cursusprijs: € 650,00

U meldt zich voor 1 maart 2012 met een mail aan: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Na uw aanmelding vragen wij u een voorschot te betalen van € 200,00. Na ontvangst van het voorschot is uw aanmelding definitief en ontvangt u een ontvangstbewijs, een routebe-schrijving en aanvullende informatie.

Uw partner of een vriend(in) wil mee maar wil niet beeldhouwen. Dat kan. De kosten van verblijf en maaltijden zijn dan € 425,00 voor de hele week.

Gedurende de week is er ook de mogelijkheid om op een andere wijze creatief actief te zijn.

Er is een cursus schilderen van Hanneke Roelofsen (www.hannekeroelofsen.nl)en er
zijn enige viltworkshops van Eva Roelofsen (www.evaroelofsen.com). € 45,= per dagdeel.