Menu
Deadline inschrijving: 25 februari 2012

DRIFT is het vierde kunst-in-de-natuur project van Stichting Rerun Producties, ditmaal in het teken van “verandering”. We nodigen kunstenaars uit om te reageren op het thema en hun idee toe te spitsen op de plek van de expositie, het oude waterloopkundige laboratorium Waterloopbos te Marknesse. De expositie, waar 10-12 kunstenaars voor geselecteerd zullen worden, legt verbanden tussen het ingrijpen van de mens in de natuur, het verdwijnen van de oude voor een nieuwe wereld en de mogelijkheden die daaruit ontstaan.

Drift is onze passie voor verandering, van oud naar nieuw, van zee naar land, van industrie naar natuur, van oer naar digitaal en weer terug. Drift is niet te sturen, het is een oerkracht. Het drijft ons een kant op, het brengt ons iets nieuws.

Het Waterloopbos te Marknesse laat een transformatie in een notedop zien. Hier werd decennialang op poldergrond geëxperimenteerd met modellen van havens en riviermondingen uit de hele wereld. Nu liggen de industriële ruïnes half overwoekerd verspreid door het bos. Kunstbroedplaats is één van de autonome projecten van Stichting Rerun Producties.

Rerun Producties is een kleine non profit organisatie die sinds 1987 culturele en maatschappelijke thema’s belicht in publicaties, documentaires en diverse (kunst)projecten. In onze projecten spelen de verhouding tot de natuur, de invloed van de techniek op de samenleving en zingeving in de moderne tijd een belangrijke rol. Die thema’s worden tegendraads en kritisch belicht, waarbij we zoeken naar openingen vanuit het perspectief van de beeldende kunst, de filosofie en inheemse volken.
De publicaties, documentaires en projecten van Rerun Producties hebben vaak een wijd bereik door goede publiciteit, presentatie op televisie, universiteiten en scholen. Daarnaast aarzelen we nooit om alternatieve wegen te zoeken voor projecten die geen plek in de officiële circuits kunnen vinden
Curator van het project is Karin van der Molen.

Kunstenaars kunnen zich inschrijven met een concreet voorstel voor een ruimtelijke installatie die de condities ter plaatse (openbaar toegankelijk bos, invloeden van de natuur) minimaal 7 maanden kunnen overleven. Materiaalkeuze is vrij, mits de natuur geen schade wordt toegebracht.
Werkperiode: 8-18 mei 2012
Afbreken/ophalen: na half december 2012

Voorwaarden
Honorarium: 2.000 euro (inclusief alle kosten)
(Eenvoudig) onderdak en maaltijden tijdens de opbouwperiode aanwezig.
De kunstenaar moet zijn werk zelfstandig uit kunnen voeren, assistenten zijn welkom.
De organisatie kan tijdens de opbouw slechts beperkt assistentie verlenen.

Verdere info: http://www.kunstbroedplaats.nl/nl/rites-environment.html