Menu
Nationaal Park Drents-Friese Wold  i.s.m. Staatsbosbeheer
Opdrachtgever; Stichting Kunst&Cultuur4Daagse MiddenDrenthe

'Mythe van de natuur' is een grensoverschrijdend project dat het culturele klimaat in de regio van het Nationaal Park Drents-Friese Wold nieuwe impulsen geeft en de beleving van natuur beïnvloedt. Het project legt verbindingen tussen kunst en omgeving, kunst en natuur, kunst en maatschappij.

Deelnemende beeldend kunstenaars staan ingeschreven bij Centra Beeldende Kunst van één van de vier Noordelijke Provincies.

Voor de 3-dimensionale kunst die langs de route van het Drents-Friese Wold wordt getoond, is de inschrijftermijn verstreken. Deze selectie heeft al plaatsgevonden.
Als u wilt deelnemen met 3 dimensionaal werk aan de exposities die in de zomermaanden plaatsvinden dan is dat in enkele gevallen ook mogelijk op de locaties die genoemd worden.

Het project is gebaseerd op de kentering in het omgaan met natuur en wordt gerealiseerd in het Drents-Friese Wold. Juist in dit gebied, waar mensen natuur ervaren.
Het doel van de 'Mythe van de Natuur' is de bewustwording van het belang van de natuur te ontwikkelen. Kunst -in al zijn facetten-  wordt hierbij ingezet als katalysator.
Mythe van de Natuur is zichtbaar in het Drents-Friese Wold de maanden  juli, augustus en september 2011 en 2012.

RUIMTELIJKE KUNST
Vanaf 1 juli tot 1 oktober 2012 verbeelden 15 kunstwerken de Mythe van de Natuur langs een route door het Drents-Friese Wold. De definitieve route zal in februari 2012 bekend worden gemaakt.
Onder de deelnemende kunstenaars zijn kringleden Adri A.C. de Fluiter en Marieke Geerlings.

Als u wilt deelnemen met 3 dimensionaal werk aan de exposities die in de zomermaanden plaatsvinden dan
kunt u hiervoor het aanmeldformulier gebruiken:
http://www.mythevandenatuur.nl/images/file/expo-2d-2012-aanmelding.pdf

De inzendtermijn is verlengd. U kunt nu tot 1 maart 2012 uw gegevens zenden.
Na ontvangst worden deze aan de selectiecommissie gezonden.
http://www.mythevandenatuur.nl