Menu

Call for Artist, zomer 2012

Voor de zomer 2012 worden kunstenaars en/of onderzoekers gezocht voor een woon-werkverblijf in de P.A.I.R. (Portable Artist in Residence). De P.A.I.R. staat dan op het terrein van de PeerGrouP, een voormalige munitiedepot. Informatie en voorwaarden vind je in de zogenaamde Call for artists 2012 (zie downloads). Heb je een goed plan voor een verblijf in de P.A.I.R? Stuur dan je plan per post naar de PeerGrouP t.a.v. Henry J. Alles, Norgerweg 219, 9497 TC Donderen .

Onderdeel van de PeerGrouP is de mobiele kunstwerkplaats P.A.I.R. (Portable Artists in Residence). De P.A.I.R is een tijdelijk verblijf voor kunstenaars. Twee zesmeter zeecontainers, één om in te werken en één om in te leven, een eigen energie- en drinkwatervoorziening, wat gereedschap, boeken en brandhout vormen de basis.

De P.A.I.R. staat in een jaar op drie verschillende locaties. De kunstenaars verblijven circa 6 weken op de locatie. Ze gaan aan de slag met een thema, maken gebruik van de omgeving, van boswachters en van buren, van hun kennis en hun gereedschap.

P.A.I.R. 2011
2011 is het derde jaar van de P.A.I.R. De verkenning van het landschap in Noord-Nederland is een bijzondere ervaring, met veel aandacht vanuit binnen- en buitenland. De kunstenaars van de projecten produceren opmerkelijk werk en hebben veel contact met bewoners rondom de locaties. Vaak leiden de projecten weer tot nieuw werk elders.

Locatie & Kennis
Na de thema’s Landschap & Herinnering (2009) en Chorografie (2010) richt P.A.I.R. 2011 zich op Locatie & Kennis. Het thema is bedoeld als een verfijning van de verkenning van het landschap. De eerste locatie die is aangedaan is het dorp Sleen. Daarna is de P.A.I.R. voor een tweede keer bij het het Ambonezenbosje aan de Dollard gestationeerd. De derde P.A.I.R.-locatie was het strand bij Scheveningen-Haven.

P.A.I.R. krijgt een vervolg in 2012.

P.A.I.R. contact Henry J. Alles: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. / tel: 0592-396933 -  http://www.peergroup.nl/pair/