Menu
20111214atelier_enkhuizenKunstzinnig centrum te pacht
Vanwege emigratieplannen willen wij ons kunstzinnig centrum annex teken- en schilderschool met(grafisch) atelier- en galerieruimte verpachten en wellicht bestaat hiervoor belangstelling bij u als kunstenaar.
De locatie
Het geheel is gevestigd in 2 bedrijfsunits op het bedrijventerrein De Schepenwijk in Enkhuizen op 140 m² eigen grond en het totale vloeroppervlak bedraagt 280 m².
Op de begane grond bevindt zich:
-      Beeldhouwatelier
-      Galerie/ expositieruimte
-      Lijstenmakerij
-      Uitgebreide keuken
-      Toilet
-      Meterkast
Op de eerste verdieping bevindt zich:
-      Schildersatelier
-      Grafisch atelier
-      Keukenblok
-      Toilet
-      Douche
-      Zware CV ketel
Uiteraard zijn alle faciliteiten in het pand aanwezig zoals: zeer goede verlichting voor de verschillende doeleinden/ruimtes, geluidsinstallatie, verwarming met uitstekende cv-ketel, verschillen watertappunten, dubbel glas, openslaande deuren en draairamen, stofafzuiging, enz.
Het kunstzinnig Centrum
Edwin Kragten is meer dan 20 jaar geleden begonnen met dit kunstzinnig centrum. Hij is afgestudeerd als beeldend kunstenaar en ook als zodanig werkzaam. In 20 jaar heeft hij het centrum eerst erg groot laten worden, daarna laten slinken, en met hulp van zijn zoon Rense weer opnieuw groter laten worden.
Op dit moment wordt er op de maandag een doorlopende teken-, schilder- en beeldhouw cursus gegeven met gemiddeld zo’n 20 cursisten. 15 keer per jaar op zaterdagen wordt er een grafische cursus gegeven met gemiddeld zo’n 5 cursisten. Er is veel ruimte voor uitbreiding naar meerdere (en anders soortige) cursussen.
Het centrum is volledig en professioneel geoutilleerd met o.a.: Werkbanken, tafels, stoelen, bokken, verf, kwasten en penselen, vijlen, gutsen, verschillende soorten ezels, papier, een etspers en een houtsnedepers, een zuurkamer voor etstechnieken, hangsystemen om kunst te exposeren, een lijstenmakerij incl. passepartoutsnijder, enz.
Er is zelfs een complete administratieve omgeving incl. pc en websites e.d. aanwezig!
De galerie, lijstenmakerij en het atelier
Een gedeelte van het centrum is ingericht als galerieruimte incl. de benodigde verlichting e.d.
Een ander gedeelte is ingericht als lijstenmakerij en dit is erg handig voor cursisten maar ook voor externen.
Alle ruimtes zijn prima te gebruiken als eigen atelier!
De voortzetting
Wij zoeken een of meerdere personen die ons kunstzinnig centrum willen voorzetten. Het centrum loopt op dit moment al erg goed en kan altijd op veel belangstelling rekenen. Wij hebben ervoor gekozen om 1 avond in de week en 1 zaterdag in de 2 weken een cursus te geven maar er is zeer veel ruimte om op meerdere avonden/dagen verschillende (soorten) cursussen te geven. De ruimtes zijn er al volledig voor ingericht.
De person(en) die het centrum willen voortzetten moeten in ieder geval voldoende ervaring en kwaliteit bezitten.
Prijzen zijn nader overeen te komen. In ieder geval kan het zo, volledig, worden voortgezet!
Voor meer informatie:
Rense Kragten
06 54343645
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  /  http://www.edwinkragten.nl/contact.html 

From: "Rense Kragten"This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Date: 12 december 2011 18:34:22 GMT+01:00
Subject: Kunstzinnig centrum te pacht
Geachte heer/mevrouw,
Naar aanleiding van onze mail betreffende het verpachten van ons kunstzinnig centrum zijn er nog een aantal vragen gekomen. Deze vragen gaven ons de indruk dat we nog niet duidelijk genoeg geweest zijn. Daarom geven we nu opnieuw, in andere bewoording, de bedoeling van dit verpachten samen en vooral waarom het voor u interessant kan zijn.
Wij willen graag reizen. “Wij” zijn dus Edwin en zijn zoon Rense, inclusief partners. Wij hebben hier in Enkhuizen in de laatste jaren een goedlopend kunstzinnig centrum opgezet. Wij vinden het jammer wanneer dit niet voortgezet kan worden, temeer het voor iedereen voordelen biedt:
1.    De panden zijn in ons bezit dus deze dienen verhuurd, verkocht of door middel van verpachting inkomsten opleveren want wanneer ze leeg staan kosten ze geld en kunnen we niet reizen.
2.    Er is materiaal aanwezig om verschillende cursussen te geven en dit materiaal nemen we niet of nauwelijks mee.
3.    Alle cursisten willen in principe graag op les blijven en dit levert inkomsten op voor de pachter.
4.    Er zijn ateliers en er is een galerieruimte dus het is een ideale ruimte voor kunstenaar(s) om te verblijven.
De inkomsten uit de lessen en de lijstenmakerij zijn al zo goed dat ze het pachtbedrag dekken. Er hoeven ook geen materialen worden aangeschaft want alles is aanwezig. Degene(n) die het voortzetten hoeven dus geen eigen middelen in te brengen, afgezien van een borg, en er is zelfs een goede winst mee te maken wanneer het cursusaanbod wordt uitgebreid.
Dit is een unieke gelegenheid om als kunstenaar altijd met kunst bezig zijn én de zekerheid van een vast inkomen hebben in een ruimte dat alles in zich heeft! Het kan aan 1 persoon verpacht worden maar er kunnen ook meerdere kunstenaars aangeven interesse te hebben. Wij brengen ze bij elkaar en ze kunnen dan samen bepalen hoe ze dit voortzetten.
Wij zullen ook geen enkele bemoeienis meer hebben met het centrum wanneer dit wordt voortgezet. Het is dan uw toko en u mag er mee doen wat u wilt! Uiteraard willen we u graag helpen wanneer u ergens niet uitkomt. En we geven het ook niet zomaar over maar willen dit gestructureerd doen zodat u het kan voortzetten. Wij hebben er alle baat bij dat het goed blijft lopen want u betaald ons van de inkomsten uit het centrum, anders is er geen win – win situatie!
Graag horen we of u interesse heeft!
Voor meer informatie:
Rense Kragten
06 54343645
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


Geachte heer/mevrouw,
Naar aanleiding van bovenstaand bericht over het verpachten van ons kunstzinnig centrum hebben we de volgende vraag gekregen en het leek ons goed dit nog verder te verduidelijken:
1.    Wat zijn de kosten?
Dit is afhankelijk wat we met elkaar overeenkomen maar de inkomsten uit de lessen die nu worden gegeven en de inkomsten uit overigen zoals de lijstenmakerij dekken de kosten voor de pacht. Dit betekent dus dat er geen investering nodig is om dit geheel voort te zetten. Wij adviseren wel om het cursusaanbod te vergroten en daarnaast goed gebruik te maken van de ateliers en galerieruimte voor eigen gebruik om het nog lucratiever te maken. Maar kort door de bocht kost het niets om te pachten want wij willen er niets aan verdienen maar er ook geen kosten aan hebben wanneer we emigreren.
2.    Wie kunnen dit pachten?
Iedereen die kunstenaar is en/of les kan geven in een kunstzinnige richting. We zoeken niet 1 persoon, dit kan wel uiteraard, maar willen ook eventueel meerdere personen samen brengen die samen het centrum voortzetten.
Mocht u ook vragen hebben dan horen we deze graag!
Met vriendelijke groeten,
Rense Kragten
06 54343645