Menu

Deadline voor deelname: 1 januari 2012

Thema Ondersteboven / Topsy-turvy

De Nederlandse Vakgroep Keramisten (NVK) organiseert in 2012 voor de tweede keer de keramiekbiënnale Nieuw land Nieuwe klei in gebouw De Verbeelding in Zeewolde. Het thema is Ondersteboven / Topsy-turvy. Stond deelname in 2010 open voor leden van de NVK, voor de aflevering in 2012 worden alle keramisten en keramisch kunstenaars uit Nederland en België uitgenodigd een werk voor deze biënnale in te sturen. Naast een tentoonstelling van de geselecteerde werken in de periode 12 mei t/m 16 juni vinden diverse activiteiten plaats op meerdere locaties in de provincie Flevoland.

Algemene voorwaarden voor deelname.

  1. Deelgenomen kan worden door keramisten, keramisch kunstenaars of kunstenaars die met klei werken uit Nederland en België, zonder beperkingen van leeftijd, status of nationaliteit.
  2. Werk dat ingeleverd wordt kan uit één of meerdere onderdelen bestaan en moet voldoen aan het thema Ondersteboven. Het werk moet recent zijn (2010/11), dan wel nieuw gemaakt. Er zijn geen beperkingen aan de maat.
  3. Er zijn drie prijzen verbonden aan de biënnale, een eerste en tweede prijs, van resp. 1500 en 1000 euro. En een aanmoedigingsprijs van 500 euro. Van  de winnaars wordt verwacht dat zij binnen één jaar (na in ontvangst namen van prijs) een verslag schrijven over de besteding van deze prijzen.
Voorwaarden selectie
1. De selectie van de werken vindt plaats in februari 2012 door een jury van drie keramiekdeskundigen, te weten Annemie Boissevain, Frank Steyaert en Ranti Tjan.
2. De jurering zal gebeuren op nummer, dus anoniem. Een onafhankelijke voorzitter die niet stemgemachtigd is, waarborgt het thema van de Biënnale.
3. Inzenders krijgen per post bericht of ze wel of niet zijn geselecteerd. Correspondentie achteraf over de selectie is niet mogelijk. In dezelfde brief staan de details over het aanleveren van de werkstukken voor de tentoonstelling in mei 2012.

www.nvk-keramiek.nl/informatie/actueel1.html