Menu

Deadline: 1 december 2011

Tijdelijke binnenland ateliers

Gezien de toenemende belangstelling van beeldend kunstenaars en bemiddelaars om een periode in een tijdelijk atelier op locatie te werken, biedt het Fonds BKVB naast zijn buitenland ateliers en het ‘binnenlandatelier’ in Den Helder ook een aantal ‘artists-in-residence’ plekken aan in Nederland. De werkperioden duren twee of drie maanden en zijn bedoeld voor beeldend kunstenaars en bemiddelaars. Het Fonds BKVB selecteert deze AiR’s onder andere op basis van de artistieke mogelijkheden die geboden worden en de belangstelling van kunstenaars voor bepaalde locaties.

Voor 2012 biedt het Fonds BKVB een werkperiode aan bij de volgende AIR’s:
- P.A.I.R Drenthe
- 1646 Den Haag
- Drawing Centre Diepenheim
- DordtYart Dordrecht
- IK paviljoen Oost-Souburg

Met dit aanbod speelt het Fonds BKVB in op de groeiende vraag van kunstenaars om ook in een stimulerende omgeving in Nederland bijzonder werk te maken, en te komen tot een uitwisseling van ideeën en inspiratiebronnen. Het Fonds BKVB wil met de tijdelijke binnenlandateliers bovendien een bijdrage leveren aan een grotere binnenlandse mobiliteit van kunstenaars. Dit ook vanuit de overweging dat niet alleen verre oorden kunstenaars inspireren of de mogelijkheid bieden hun werk te ontwikkelen of te verdiepen; ook het verblijf in eigen land kan veel opleveren, zowel voor de kunstenaar als voor de plek/regio. De ‘tijdelijke binnenland ateliers’ worden aangeboden als pilot project, in samenwerking met Trans Artists.

De deadline voor aanmeldingen is 1 december 2011, voor een werkperiode in 2012.
Lees de toelichting en download het aanvraagformulier.

Voor meer informatie over onderstaande ateliers en de selectieprocedure kunt u contact opnemen met Steven van Teeseling, coördinator bijzondere & pilotprojecten, tel 020-5231522; This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Website: www.fondsbkvb.nl