Menu
In september 2012 is het voor ongeveer zes Kringleden NKvB mogelijk om in residentie Obras (Portugal) een maand (3-6 weken) te werken. Er kan gewerkt worden op meerdere plekken: in een patio, onder een pergola, onder een gespannen velum en in enkele ateliers, maar vooral in de natuur. Er is gelegenheid om landart te maken en men kan werken met materialen uit de omgeving (zo werkte ik tijdens mijn werkverblijf in 2011 met marmer, rode aarde en kurk - zie verslag op de site).

Je kunt je bij Obras ook voor een individueel werkverblijf aanmelden. Het aantrekkelijke van een Kringleden-residentie is de mogelijkheid een gezamenlijk project te realiseren, bijvoorbeeld als Land-art. Het is prettig als je een idee aandraagt bij je inschrijving! Kunstenaars die belangstelling hebben: lees het verslag van Annemie Bogaerts op de site van de NKvB en kijk op de site van Obras (www.obras-art.org) op de artists-in-residence pagina. Daar is ook het application formulier te vinden.

Stuur dit uiterlijk 15 oktober 2011 op naar Obras. Aarzel niet om mij of Obras om extra informatie te vragen. Obras maakt een selectie van (ongeveer) zes deelnemers. Vervoer en verblijf is op eigen kosten. In september is het klimaat gunstig !