Menu

De Commissie Beeldende Kunst van de gemeente Veldhoven zoekt een kunstenaar die in nauwe samenwerking met de Oerlenaren een kunstproject gaat ontwikkelen. Over kunst in de openbare ruimte is voor Veldhoven West, waartoe Oerle behoort, het Kunstenplan ‘Pastorale’ geschreven. Het project moet resulteren in één of meer kunstobjecten die een plaats krijgen in de dorpskern van Oerle. Deze Veldhovense woonwijk ademt nog steeds de sfeer van een traditioneel Kempisch dorp uit de negentiende eeuw. Commissie Beeldende Kunst zoekt een kunstenaar die in staat is om in nauwe samenwerking met de buurtbewoners, een kunstproject te ontwikkelen waarbij cultuurhistorische elementen als uitgangspunt dienen.
Deadline indienen voorstel: 7 oktober 2011.
Daarna worden 3 kunstenaars uitgenodigd tot uitwerking projectvoorstel; keuze uit te voeren projectvoorstel januari 2012. Uitvoering project: 1 augustus-31 december 2012.
Het totaalbudget voor deze opdracht bedraagt € 65.000,- (excl. honorarium schetsopdrachten, incl. 19% btw). Er worden drie schetsopdrachten verstrekt. Het honorarium hiervoor bedraagt € 2.500,- per opdracht (incl. 19% btw). Zie voor verdere gegevens: http://www.veldhoven.nl/content.jsp?objectid=64115