Menu
Kunstopdracht 'Poorten van de stad': 3 rotondes Venrayseweg in Venlo

Het project ‘de Poorten van de Stad’ heeft als doel de stad stevig op de kaart te zetten en Venlo een nieuw gezicht te verschaffen. Venlo wil zich presenteren als een welkome stad, een groene stad en de poort van Nederland. Een belangrijke stimulans voor een snelle realisering van de poorten van Venlo is de Floriade die in 2012 zal plaatsvinden.

De aanpassingen op de rotondes op de Venrayseweg zijn in het ‘Plan van Aanpak Poorten van de Stad’ opgenomen en moeten voor aanvang van de Floriade gerealiseerd zijn. De Venrayseweg zal tijdens de Floriade een belangrijke aanrijroute zijn om het Floriadeterrein te bezoeken. De Venrayseweg loopt dwars door een industrieterrein genaamd Ubroek. De huidige inrichting van deze openbare ruimte vraagt om een pendant. Vanuit deze achtergrond is ervoor gekozen om de drie rotondes (Raaieind / Egtenray en Ubroek) te voorzien van beeldende kunst. De te realiseren kunstwerken ontlenen hun inhoud aan de thema’s van de Floriade. Floriade 2012 heeft als overkoepelend thema ‘Living Nature’.
Het Floriadepark bestaat uit 5 werelden, met elk een eigen thema: Relax and heal, Green Engine, Education en Innovation, Environment,World Show Stage. De drie kunstwerken zullen tijdelijk van aard zijn, voor de minimale duur van 2 jaar. Indien mogelijk zal gekeken worden of de kunstwerken een meer permanent karakter kunnen verkrijgen.

Bij de invulling van de rotondes op de Venrayseweg wordt ernaar gestreefd om met name jonge kunstenaars te benaderen voor het ontwerpen en uitvoeren van de kunst op de rotonde. De drie rotondes zullen door drie, verschillende, bij voorkeur jonge, professionele kunstenaars worden ingevuld. Het kunstwerk dient gerealiseerd voor 10 maart 2012.

Uiterlijke inschrijving 15 september 2011.
Voor uitvoering, transport en plaatsing van het kunstwerk is een bedrag van gemiddeld € 17.000,- excl. BTW per rotonde beschikbaar. Hierbij in acht nemende dat de rotondes in grootte verschillen en dat er per voorstel wordt gekeken naar een passend budget.
Voor meer informatie kun je schriftelijk contact opnemen met Paul Wilms via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Zie verder: kunstopdracht-voor-3-rotondes