Menu
Op 26 februari 2012 worden twee nieuwe externe bestuursleden voorgesteld: Arlette Geerlings en Ronald Kraayeveld. Hier onder hun beknopte cv's:


Arlette Geerlings
Na de studie Europese Studies aan de UvA, ben ik als adjunct directeur/programma manager al weer enige jaren werkzaam in het onderwijs. Voor de Erasmus Academie (Erasmus Universiteit Rotterdam) ontwikkel ik postacademische onderwijs programma’s. Voorop staat voor mij dat onze deelnemers hun blik aan de horizon verruimen. Door het verwerven van kennis en ervaringen maak je nieuwe of andere keuzes. Dat vind ik intrigerend: ontwikkeling houdt niet op, zowel professioneel en privé.
NKvB
Graag sluit ik me aan bij de deelnemers aan onze opleidingen door ook in mijn eigen ontwikkeling te blijven investeren als secretaris van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers. Voor mij een andere wereld, waarin ik de komende jaren hoop een mooie samenwerking op te bouwen met de vele mensen die daarbij betrokken zijn.
Ik zal als secretaris onderdeel uitmaken van het Dagelijks Bestuur, samen met de voorzitter en de penningmeester.
Ik zal sturing geven aan het secretariaat en ik zal verantwoordelijk zijn voor de inhoud van de website. Ook zal ik contact met de webmaster onderhouden over websitewensen.
Ik ben verantwoordelijk voor digitale en papieren archivering mail en documenten.


Ronald Kraayeveld 
Studeerde (kunst)sociologie, maar werkt(e) ruim veertig jaar als journalist (waarvan 32 jaar als hoofdredacteur), aanvankelijk bij dagbladen als Haarlems Dagblad en Het Parool, later bij meestal zelfbedachte en -ontwikkelde tijdschriften waaronder - van 1998 tot mei dit jaar - Tableau Fine Arts Magazine. Aan dit tijdschrift blijft hij verbonden als adviseur en auteur.

Eerdere en huidige functies in de kunstwereld o.a. hoofdredacteur museum.nl (website Nederlandse Museumvereniging), Affiche Magazine en Items (nu als bestuurslid stichting), jurylid Biënnale Ned. figuratieve kunst, idem Olympic Art Contest, lid adviesraad Stichting Kunstweek/Verkiezing kunstenaar van het jaar, galeriehouder, openingsspreker bij exposities in galeries en musea, lezingen (o.a. TEFAF 2011), gastlessen op een ROC en samensteller/schrijver van (inleidingen in) monografieën.

Kraayeveld is 65 jaar en ruim vier jaar weduwnaar. Hertrouwt in mei 2012. Heeft een zoon (advocaat op St. Maarten) uit zijn eerste en een stiefdochter (evenementenorganisator) uit zijn tweede huwelijk.  Vrijetijdsbesteding naast beeldende kunst: o.a. Argentijnse tango (bestuurslid Stichting Tango Art) en het rijden van ritten (ook voor/met gehandicapten) en rally's met klassieke sportauto's.

NKvB
Als (kandidaat)bestuurslid van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers wil Kraayeveld zijn netwerk (kunstbeurzen, veilinghuizen, musea en galeries) inschakelen voor een verdere versterking van de Kring ten behoeve van diens leden. Hij heeft ruime ervaring met marketing, PR en promotie. Specifiek wil hij een rol spelen in het voorbereiden van de viering van het honderdjarig bestaan van de Kring. Algemeen wil Ronald hand- en spandiensten verlenen en stelt zich flexibel op.
PR en promotie
Belangrijk voor Ronald zijn structuur en frequentie om een optimaal extern beeld van de Kring op te bouwen. Ook wil hij helpen het adressenbestand te vervolmaken: bij de meeste kranten en tijdschriften kent hij relevante redacteuren. Verder brengt hij zijn netwerk bij veilinghuizen, beurzen etc. met plezier mee. Hij stelt zich veel voor bij de samenwerking met Cornelis van Houwelingen, die fondsen wil gaan werven voor de Kring. Met het 'vertalen' van het marketingcommunicatiebeleid van bedrijven en organisaties naar specifieke publieks- en beroepsgroepen heeft hij  behoorlijk wat ervaring.
Jubileum
Eerst wil Ronald inventariseren welke plannen en gedachten al voorbij zijn gekomen, zowel bij bestuur als individuele leden. Het streven is om tijdig te komen met een zo gedetailleerd mogelijk draaiboek.