Menu

 

U I T N O D I G I N G   S T U D I E D A G 16 september 2012 13.00 uur

Thema  studiedag 2012: Op verhaal komen

Als thema voor de studiedag hebben we het bovenstaande thema gekozen, omdat het er, juist in deze tijd van bezuinigingen, niet om gaat  kunst te vereenvoudigen , maar  het verhaal van die kunst te versterken.
Met dit thema geeft het ABK een vervolg op de eerdere studiedagen in 2010 en 2011

Het thema van 2010 : Tentoonstellinglocaties.

Met de sprekers Jaap Roëll, Amy Koopmanschap en Björn Stevens  onder discussieleiding van Arnold Werkman richtte zich voornamelijk op de vraag welke locaties voor het ABK geschikt zijn.
Het thema van 2011: Het hoe en waarom van Public Relations.

Met de sprekers Ebo en Taeke Keuning (over hedendaagse media), Etienne Boileau (over free publicity) en Toine Nagel (over imagobuilding).

Het thema van de komende studiedag richt zich op de individualiteit van de kunstenaar in relatie met zijn/haar werk en beschouwer.

Inhoud studiedag 2012:
Elke kunstenaar heeft zijn/haar persoonlijke verhalen die in het werk bewust of onbewust meegedragen worden.
Hoe kan je deze verhalen gebruiken om de beschouwer nieuwsgierig te maken en je werk , waar je dat nodig vindt, te verduidelijken ?
Het verhaal over je werk geef je soms liever uit handen aan een interviewer zoals een curator, journalist of kunstbeschouwer. Maar je ‘eigen verhaal vertellen’ kan ook juist aan binding  met deze mensen bijdragen.
Staan we er als kunstenaar voldoende bij stil dat vertellen over je werk en de motieven ervan (de verhalen van je werk) ook onderdeel kan zijn van het eigen artistieke proces?
Op deze studiedag gaan we met Henk Hofman in op het vertellen over je werk en werkwijze .
Media als je website, facebook, twitter, maar ook atelierbezoek en galerie  zijn podia voor deze zogenaamde  ‘artist talk’ en kunnen zorgen voor meer contact met (potentiële) kopers. Ook daarin kan een eigen verhaal belangrijk zijn.
Het op verhaal komen hoeft allerminst een intellectueel verhaal of  kunstbeschouwelijk hoogstandje te zijn. Door een onbevangen vraag komt je verhaal plotseling op gang en helpt je uit te vinden, wáár je je bevindt in de ontwikkeling van je werk.
Kortom: Het gaat niet om een statische constatering over je werk, maar het verwoorden van de fase waarin je werk zich bevindt aan de toeschouwer, waardoor ook je werk(wijze) sterker kan worden. Het “hier ben ik nu” , creëert belangstelling, misschien verwachting, maar zorgt vooral voor binding, mits je verhaal aansluit bij werk èn beschouwer
.

Over Henk Hofman:
Henk was verbonden aan de hogeschool Utrecht als hoofdvakdocent en coördinator  Drama aan de opleiding Creatieve Therapie op de Hogeschool Utrecht en richtte zich vervolgens op coaching en leiderschapstrainingen voor organisaties en bedrijven. Hiervoor richtte hij het bedrijf Training met theater BV op.

Wij zijn erg enthousiast door de voorgesprekken met Henk en zien met plezier deze studiedag tegemoet .  We hopen je te mogen verwelkomen op zondag 16 september  om 13.00 uur in de Turfsteeg 4, 1011 VR Amsterdam. Om 16.00 zullen we afronden en nog even na praten.

Voor deelname s.v.p.  vóór 1 september laten weten als je komt . Tot dan!

De Turfsteeg is een zijstraat van het Waterlooplein en de Nieuwe Amstelstraat, schuin tegenover de ingang van de parkeergarage van de Stopera (naast de avondwinkel Sterk)

Het bestuur.

Beeldhouwerscollectief ABK

Hemonylaan 24

1074 BJ Amsterdam

T 06 27496199

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

www.beeldhouwerscollectiefABK.nl