Menu
Tijdens het drukke jaarlijkse ‘Rotterdamse kunstweekend’ met onder meer de beurs ‘Art Rotterdam’ en ‘Object Rotterdam’ opent Museum Boijmans Van Beuningen de grote voorjaarstentoonstelling van Absalon. Een verzameling van veelal grote, witte objecten, maquettes en films gemaakt door een kunstenaar die grote indruk maakte voor hij in 1993 op jonge leeftijd overleed.

Absalon (1964-1993) staat bekend om de neutraal wit geschilderde en geheel van hout gemaakte wooncellen, gemaakt voor zes wereldsteden; Tokio, New York, Tel Aviv, Parijs, Zurich en Frankfurt. Hij noemde ze Cellules. Museum Boijmans Van Beuningen toont een selectie van deze wooncellen tezamen met meubels, tekeningen, foto's, films en testassemblages die eraan vooraf gingen. In deze tentoonstelling is het grootste deel van de werken te zien die ook in de overzichtstentoonstelling in KW Institute for Contemporary Art in Berlijn werden getoond.

De tentoonstelling is te zien van 11 februari -13 mei 2012. Opening: vrijdagavond 10 februari van 20.00 tot 23.00 uur in het museum.

Meer info op www.boijmans.nl   -  www.boijmans.nl/nl/116/nieuwsbrief

Museum Boijmans Van Beuningen - Museumpark 18-20 - 3015 CX Rotterdam