Menu
20111220nieuw dakotahenrijacobsOp 15 januari 2012 vindt om 16 uur de opening plaats van het project SURFACE RESEARCH, het onderzoek van Henri Jacobs. Locatie: Nieuw Dakota te Amsterdam van 15 januari – 19 februari 2012.

Surface Research
 is een presentatie van praktisch en visueel onderzoek van beeldend kunstenaar Henri Jacobs naar de eigenschappen van het oppervlak. De rol die (her-)gebruik en bewerkingen van het vlak spelen bij het ontstaan van een beeld staat hierbij centraal. Jacobs past twee verschijnselen als werkwijze toe: het palimpsest en het iconoclasme. Door continu uitkrassen en overschrijven wordt het oppervlak zo een fijnmazig netwerk van sporen dat als materiaal dient; de materiële vernieling van een beeld leidt tot de creatie van een nieuw beeld. Met Surface Research toont Henri Jacobs dat vernietiging een vorm van creatie kan zijn.

Surface Research is de afsluiting van de eerste Rietveld Research Residentie. De Rietveld Research Residentie is een initiatief van de Gerrit Rietveld Academie en het Fonds BKVB (vanaf 2012 Mondriaan Fonds), dat kunstenaars gelegenheid biedt een onderzoeksvoorstel uit te werken.

NIEUW DAKOTA 
Ms. van Riemsdijkweg 41b  - 1033 RC  Amsterdam  -  +31 20 3318311 -  Direct bij de gratis pont naar NDSM vanaf CS / Auto: volg borden Noord 176 vanaf Ring / IJ-tunnel
www.nieuwdakota.com.    . This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Openingstijden
do-vr  11 - 19 uur  /  za-zo  11 - 17 uur  /  Gesloten tijdens de feestdagen t/m 15.01