Menu

20111129denisvenlojonasstaalJonas Staal laatste deelnemer aan De Nis

Vanaf 29 november 2011: Raad ‘live’ op straat. De Venlose raadsvergaderingen zullen de komende maanden live te horen zijn. In de binnenstad, via een luidspreker in de nis van het stadhuis. Het is een kunstobject van Jonas Staal, de laatste deelnemer aan het project De Nis.
Beleef zelf de unieke ervaring van directe open politieke communicatie door middel van deze  live uitzending van de raadsvergadering op het plein voor het stadhuis in Venlo. Aanvang 19.00 uur.
 
Woensdag 21 december, voor het laatst te zien en te horen om 19.00 u.


De Elite noemt Jonas Staal zijn ontwerp, waarmee hij het politieke debat letterlijk terugbrengt naar de openbare ruimte. De kunstenaar richt zijn pijlen op de vermeende toegankelijkheid van de politiek. "Iedereen kan de wekelijkse raadsvergadering natuurlijk bezoeken, maar de zaalcapaciteit is slechts beperkt en de vergadering vindt plaats tijdens uren dat de meeste mensen werken, eten of onderweg zijn."

Met De Elite komt er een eind aan de reeks exposities aan de gevels van het Venlose stadhuis. Stichting Het Raam startte het project De Nis in 2004 voor een periode van drie jaar. Na de verbouwing van het stadhuis kreeg het in 2008 een vervolg, in samenwerking met Museum van Bommel van Dam, Odapark en het Huis voor de Kunsten Limburg. Doel van De Nis was om de discussie over kunst en de inrichting van de openbare ruimte aan te wakkeren.

Op dinsdag 6 december 2011 zal journalist Wolfgang Linneweber de kunstenaar interviewen, in de parterre van het stadhuis aan de Markt te Venlo.                                                                                   
Zaal open: 18.30 uur. 18.45: openingswoord wethouder Jos Teeuwen. 19.05 uur: interview en debat.

Voor meer informatie zie www.nisvenlo.nl/   -  www.jonasstaal.nl.