Menu

Kringlid Wil van Blokland & René van den Bos, 9 september - 28 oktober 2012 in Galerie 59, SBK Amsterdam Zuid. De tentoonstelling wordt op zondag 9 september om 15.00 uur geopend. U bent van harte welkom.

René van den Bos: "In mijn werk suggereren gelaagdheid en serialiteit een oneindige voortgang. Vroeger vond ik deze herhaling vooral in architektonische hoogbouw, nu onderzoek ik de schilderkunst zelf waarbij de lijnen elkaar horizontaal en vertikaal kruisen. Handelingen zoals snijden, pellen en scheuren worden verricht, waarbij het mij gaat om concrete zaken als formaat, compositie, ritme en materialiteit."

Wil van Blokland: "Mijn objecten gaan over mensen en mijn  zoektocht  naar de essentie van menselijk contact. Ik ga uit van elementaire  vormen:  capsules, ovalen, ringen of soms gewoon een aardappel. Het abstraheren helpt mij om de complexe wereld te begrijpen. Regelmatig werk ik in Jingdezhen, het porseleincentrum van China, waar ik met de lokale ambachtslieden mijn ideeën in porselein kan vereeuwigen."

Galerie 59, SBK Amsterdam Zuid, Van Eeghenstraat 59-I, 1071 EW Amsterdam, Tel: 020-6732640

www.sbk.nl/galerie/59