Menu
20120226vivacekringexpositiebelgieVIVACE - Tentoonstelling van Kringleden in Kasteel Le Paige, België.

In 2010 werd voor een achttal leden van de NKvB een workshop lithografie gegeven in het Frans Masereel Centrum in Kasterlee (België). Na afloop ontstond het idee om een tentoonstelling te maken van zowel ruimtelijk werk als werk in het platte vlak waarin een relatie tussen beide zichtbaar zou zijn. Lithografie was weliswaar het uitgangspunt maar uiteindelijk werd gekozen voor alle disciplines in het tweedimensionale werk: tekenen, grafiek, schilderen.
Er werd een bezoek gebracht aan Kasteel Le Paige in Herentals (B) en al vlug startten de onderhandelingen met het cultuurcentrum van Herentals. Het eind 19e eeuws kasteeltje leek erg geschikt om een tentoonstelling te maken waarin zowel 3D als 2D gepresenteerd kon worden. Op een vastgestelde datum hebben de deelnemers de locatie bezocht zodat op een later tijdstip een zelfgekozen kasteelkamer kon worden ingericht.
Deelnemers: Mariah Blue, Annemie Bogaerts, Marie-José Eijkemans, Bert van Loo, Riki Mijling, Lidia Palumbi, Nicole Royers en Mélanie de Vroom.

Het is een mooie tentoonstelling geworden met divers werk, nog te bezoeken tot en met zondag 5 februari (woensdag t/m zondag 14-17 u.  Nederrij 135, Herentals).
Op vrijdag 13 januari om 20 u. vond de opening plaats door mevrouw Ingrid Ryken, schepen van cultuur, en door de voorzitter van de NKvB, Corrie van de Vendel. Daarbij werd de avond muzikaal ondersteund door Martijne van Dijk, saxofoniste (http://twitter.com/VanMartijne) Zij gaf muzikale intermezzi in heel het gebouw.
Uit ervaring blijkt dat Kasteel Le Paige vooral  tijdens de weekenden druk bezocht wordt, zo telde tentoonstelling Vivace het eerste weekend 93 bezoekers. En we kijken natuurlijk uit naar meer!

Op donderdag 26 januari is de nationale Gedichtendag in België - óók in Kasteel Le Paige (www.herentals.be/verzet-de-stad-gedichtendag-herentals).

foto: samenwerkingsverband Mélanie de Vroom [1], Annemie Bogaerts [2]
[1] “fles in pot in schaal” - raamobject
[2] vloerinstallatie - zaden