Menu

Het Fonds BKVB stelt ateliers beschikbaar in New York, Berlijn, Parijs, Canada, Istanbul, Stockholm, Rome, Cairo, Beijing, Curaçao, Brussel, Tokio, Leipzig, Rio de Janeiro en Den Helder. Naast deze vaste ateliers biedt het Fonds BKVB 1 keer per jaar een aantal andere (tijdelijke) artist-in-residence plekken aan in samenwerking met Trans Artists.  Met het verblijf in een van deze ateliers wil het Fonds BKVB beeldend kunstenaars en waar mogelijk ook vormgevers, architecten en/of bemiddelaars in de gelegenheid stellen om in een andere omgeving en cultuur hun werk te verdiepen en daarop te reflecteren. Een verblijf schept tevens mogelijkheden om internationale contacten op te doen of deze uit te breiden en voor het ontwikkelen van een nieuwe markt.
De beurs die het Fonds BKVB voor elk van de ateliers ter beschikking stelt, is bedoeld voor reis-, verblijf- en materiaalkosten. In sommige gevallen kunnen eventueel extra projectkosten worden toegekend. De huur van het atelier en/of woonruimte wordt rechtstreeks door het Fonds BKVB voldaan.

De aanvragen voor de buitenland ateliers worden beoordeeld door een wisselende poule van commissieleden.

De ateliers waar op dit moment voor aangevraagd kan worden, met deadline 15 oktober 2011:
Atelier Holsboer (Parijs), Banff Centre for the Arts (Canada), Capacete (Rio de Janeiro/São Paulo), IASPIS (Stockholm), Künstlerhaus Bethanien (Berlijn), Meetfactory (Praag), Projectstudio Berlijn, Tembe Art Studio (Moengo / Suriname), Van Doesburghuis (Meudon), Pompgemaal Den Helder (binnenland atelier).

http://www.fondsbkvb.nl/ateliers/index.php