Menu
Nieuwe editie van LOKO11 in Heerlen 
Op donderdag 13 oktober 2011 vindt in het Royal Theater in Heerlen de zesde editie plaats van het Landelijk Overleg Kunst in Opdracht (LOKO). LOKO is een initiatief van SKOR, centra voor beeldende kunsten, provincies en gemeenten. Opdrachtgevers, opdrachtnemers en bemiddelaars ontmoeten elkaar op het jaarlijkse symposium. Zij bespreken actuele onderwerpen vanuit de visie dat expertise van de kunstdiscipline blijvend van belang is bij ruimtelijke (en stedelijke) ontwikkeling.
Het symposium wordt dit jaar door SKOR georganiseerd in samenwerking met het Huis voor de Kunsten Limburg (Roermond), een instelling voor kunst en cultuur in de provincie Limburg. Zoals ieder jaar
vormen verschillende thema's het startpunt voor lezingen, debat en presentaties van best practices. Dit jaar zijn het onderwerpen die betrekking hebben op de internationale staat van kunst in de openbare
ruimte, met name in Europa en de rol van kunst en kunstenaars inzake de leefbaarheid en stadsontwikkeling in regio's die onderhevig zijn aan demografische krimp. Bijdragen worden geleverd door onder meer Wolfgang Kil (architectuurcriticus en nauw betrokken bij het IBA Bauhaus project 'Shrinking Cities'), Brigitte Franzen (directeur van Ludwig Forum te Aachen en auteur van het artikel over 40 jaar kunst in de openbare ruimte in Duitsland), Jan Boelen (directeur van Z33 te Hasselt) en enkele deelnemers aan de Studiereis Fonds BKVB die in 2010 voerde langs onder andere Bilbao, Liverpool en Skopje.

Aanmelden:
Het volledige programma is in te zien vanaf eind augustus 2011 op www.skor.nlen www.hklimburg.nl. Eind augustus opent tevens de registratie. Wilt u verzekerd zijn van een plaats dan kunt u nu alvast reserveren door een mail te sturen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Locatie:
Royal Theater, Stationsplein 5, Heerlen
Kosten:
70 euro / 25 euro voor studenten