Menu

In het voorjaar van 2012 vindt in Drenthe een uitwisseling plaats tussen Chinese en Nederlandse kunstenaars. Dit gebeurt onder de titel Creatieve Diagnose - Kunst als Medicijn.  Hiervoor zijn wij op zoek naar professionele beeldend kunstenaars werkend met verschillende onderscheiden technieken.

Chinese kunstenaars worden ondergebracht bij Nederlandse kunstenaars (en later dat jaar omgekeerd) en werken gedurende 14 dagen aan nieuwe kunstwerken.
De kunstenaars geven in ieder geval een creatieve reactie op een product of dienst van een bedrijf dat zich verbonden heeft aan het project.
Deze bedrijven gaan met de kunstenaars op stap om ideeën en aanpak uit te wisselen om hun producten in China onder de aandacht te brengen.
Het publiek ziet tijdens het werkproces en de eindexpositie waar de verschillen tussen culturen samen aan of botsen. De deelnemende kunstenaars exposeren en werken op verschillende locaties in Drenthe. In China exposeren de kunstenaars in een museum in Nanjing en een museum in Beijing. Ook in China wordt gewerkt in combinatie met bedrijven en bedrijfsactiviteiten ter plekke.

Het project vindt plaats van zaterdag 10 maart t/m 24 maart 2012 in Drenthe en van maandag 2 april t/m maandag 16 april 2012 in Nanjing en Beijing, China.

Om één en ander te realiseren is voor een subsidieloze opzet gekozen. De Kamer van Koophandel Noord-Nederland en K&C, expertisecentrum en projectorganisatie kunst en cultuur benaderen bedrijven en overheden als opdrachtgevers.

Denktank
Na onze selectie wordt een denktank van kunstenaars en bedrijven bepalend voor de uiteindelijke programmering van de activiteiten. Reis-, transport- en organisatiekosten worden betaald uit die match tussen de kunstenaar en het participerende bedrijf.
Om één en ander te realiseren is voor een subsidieloze opzet gekozen waarin samen met de Kamer van Koophandel Noord-Nederland en K&C, expertisecentrum en projectorganisatie kunst en cultuur. Bedrijven worden benaderd.
Curatoren zijn Peter Huang, Hans Mes en Fokko Rijkens.
Medeorganisatoren zijn Kamer van Koophandel Noord-Nederland en K&C.
Een bijdrage in natura wordt gevraagd van de kunstenaar (onderdak verlenen aan de Chinese kunstenaar, gebruik atelier).
Om mee te kunnen doen wordt gevraagd om vóór 15-09-2011 relevante digitale informatie te zenden naar Hans Mes plus een motivatie voor deelname aan deze unieke en kansrijke springplank naar China. http://hansmes.com/contact

Iedereen ontvangt de uitslag van onze keuze voor 15 oktober 2011.

http://drenthekunstbreed.nl/pages/default.asp?id=203