Menu

De Nederlandse Kring van Beeldhouwers zoekt contact met bestuurders

De in 1918 opgerichte Nederlandse Kring van Beeldhouwers, met ruim 180 leden, probeert onder meer de belangstelling voor de driedimensionale kunsten in en buiten Nederland te vergroten en de onderlinge contacten tussen de beoefenaars van deze kunsten te bevorderen. De NKvB behartigt de belangen van ruimtelijk werkende beeldend kunstenaars, de leden in het bijzonder. Het werk van de leden van onze vereniging vormt een representatieve weerslag van de ontwikkelingen in de hedendaagse ruimtelijke kunst. Deze gedreven, professionele kunstenaars zijn bereid werkzaamheden te verrichten om de doelstellingen van de vereniging te realiseren.

Wie zoeken wij
De NKvB zoekt  bestuurders die als vriendenleden vanuit hun eigen expertise het huidige bestuur gaan versterken en meehelpen de activiteiten verder uit te bouwen. Het gaat daarbij om het dragen van verantwoordelijkheid voor de taak die hij of zij uitvoert en het coördineren en initiëren taken. Voor de uitvoerende taken hebben zich voldoende leden en externe vrijwilligers beschikbaar verklaard.

Algemeen profiel 
- Affiniteit met de driedimensionale kunsten
- Bereidheid kennis en ervaring in te zetten voor de vereniging
- Grote vaardigheid in samenwerken
- Groot inlevingsvermogen wat betreft de belangen van de vereniging en haar leden

Wat wij bieden

Het dragen van medeverantwoordelijkheid bij het realiseren van verenigingsdoelstellingen is een uitdagende en voldoening gevende taak, waarbij de bestuurderen in contact komen met veel aspecten van en personen in het kunsten- en cultuurveld. De maandelijkse bestuursvergaderingen starten met een avondmaaltijd. Het zijn ontspannen en prettige bijeenkomsten met bevlogen, creatieve mensen, waarbij het beleid, de lopende zaken, ontwikkelingen en initiatieven worden besproken. 

Contact
Denkt u als vrijwilliger een bestuurlijke positie te kunnen bekleden en wilt u zich inzetten voor de oudste Nederlandse vereniging van ruimtelijk werkende beeldend kunstenaars, neemt u dan contact op met voorzitter Corrie van de Vendel (06-10502638) of secretaris Dick Simonis (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of 020-6157744) of mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..