Menu

Op 23 september 2011 vond de presentatie plaats van het 'Noodnummer' van Open  dat gaat over de nieuwe politiek van cultuur'. Locatie: Plein der Beschaving - Tolhuisweg  - Het Poortgebouw - Amsterdam-Noord http://pleinderbeschaving.nl. Sprekers: Merijn Oudenampsen, Chris Keulemans,  Sjoerd Jurkovich e.a.  Open, Cahier over kunst en het publieke domein is een extra uitgave die verschijnt bij De Groene Amsterdammer op 23 september 2011.


Vanaf 23 september 2011 is het noodnummer via de website van SKOR en De Groene Amsterdammer te downloaden. Daarnaast is de speciale uitgave gratis verkrijgbaar op diverse plekken in Amsterdam en Utrecht (de locaties worden tevens via de site bekend gemaakt). Deze uitgave is een 'noodnummer' in de ware zin des woords, dat ook een blijk van sociale en politieke solidariteit wil zijn vanuit de overtuiging dat kunst op fundamentele wijze verbonden is met al die anderen en al dat andere. Tegelijkertijd is het een oproep om weer politiek te gaan bedrijven, niet alleen door letterlijk en figuurlijk partij te kiezen, maar juist ook door een bewustzijn in het dagelijkse leven van de politieke dimensie van concrete praktijken en handelingen.

 

Open. Cahier over kunst en het publieke domein is een initiatief van: SKOR | Stichting Kunst en Openbare Ruimte en wordt uitgegeven door NAi Publishers. Voor informatie, bestellingen en abonnementen zie:

Open Cahier www.opencahier.nl , NAI Publishers

<http://www.naipublishers.nl/>  of SKOR