Menu

Als je eindelijk een beetje bekomen bent van de ontmoeting met een nieuw kunstwerk, is een van de eerste dingen die je doet, zoeken naar verwantschappen met iets wat je al eerder hebt gezien. Dat kan van alles zijn: inhoudelijk de voorstelling of het onderwerp, formeel de schilderstijl, verfbehandeling of compositie.

Wat zeer zeker ook telt, zijn verwantschappen die je niet zomaar ziet. Dat is zo fascinerend aan beeldende kunst: dat ze juist door alles wat ze toont, aandacht vraagt voor wat er niet zichtbaar is. Dat je te maken krijgt met stemmingen, verstilling, vrolijkheid, genot, opwinding, die worden opgeroepen door wat je ziet, zonder dat ze er zelf zijn. Daar kun je over mijmeren.
In acht bijeenkomsten en een excursie wordt over de verwantschappen gemijmerd tussen een aantal hedendaagse Nederlandse schilders en schilders waarvan we het oeuvre al langer kennen. De cursus is te volgen in diverse steden in het land en start al begin oktober. Inschrijven kan nog, alle informatie is te vinden op http://www.mandarte.nl/inschrijven/item/1095-verwantschappen