Menu
De bouw van het nieuwe gemeentehuis voor Leiderdorp is in volle gang. Het gebouw is ontworpen door VVKH architecten en zal in 2012 in gebruik genomen worden. Voor het gemeentehuis wordt een kunstopdracht verstrekt: hangend kunstwerk/mobiel voor het atrium eventueel met verlichting en optioneel een voortzetting/herhaling bij twee ingangen.

Karakteristiek voor het gebouw is de ontvangsthal, het atrium. Deze ruimte strekt zich uit over drie verdiepingen en wordt boven, aan de lange zijden, begrensd door glazen wanden waar het buitenlicht vrijelijk door naar binnen valt, de hoogte is ongeveer 10 meter. De ruimte versmalt zich naar boven: de maat is op de begane grond 28x14,3 meter, op de eerste verdieping 28x10 meter en op de tweede/dak verdieping 25x6,7 meter. Foto's van het interieur tijdens de bouw zijn te vinden onder het tabblad 'foto reportage'.

Wij zoeken een kunstenaar die voor het atrium een hangend ‘mobiel’ kunstwerk ontwikkelt. Daarnaast wordt gevraagd de mogelijkheid te onderzoeken om in het verlengde van dit kunstwerk een voortzetting boven de twee belangrijkste ingangen (hoofdentree en ingang trouwzaal) in de buitenruimte te ontwerpen. Verlichting kan deel uitmaken van het beeld maar ook bestaande verlichting kan gebruikt worden (aanlichten). Hergebruik en duurzaamheid zijn belangrijke uitgangspunten in het ontwerp van het gebouw. Dit gegeven kan in het kunstwerk tot uitdrukking komen in het materiaalgebruik. budget bij. Beschikbaar budget bedraagt Euro 63.500 excl BTW.

De advertentie is 3 juni verschenen in het vakblad BK-informatie. Bent u geïnteresseerd in de opdracht, dan verzoeken wij u binnen twee weken na verschijning van de advertentie documentatie per mail aan te leveren bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We streven ernaar de selectie te laten plaats vinden in week 25 (deadline inzending is dan 17 juni a.s.). Zie verder www.leiderdorp.nl.