Menu

Deadline 15 januari

Stichting Kunst in de Heemtuin roept kunstenaars op een voorstel te mailen voor deelname aan de beeldententoonstelling Heemtuin Verbeeld

Heemtuin Verbeeld 2016 – Oproep voor voorstellen

Het thema is Ontheemd.

In Leiderdorp ligt één van de mooiste Heemtuinen in Nederland. Deze Heemtuin is een omheinde verzamelplek van planten die van nature in Nederland voorkomen, maar als vanzelf komen in een Heemtuin soms ook planten en bloemen uit andere streken op. We kunnen dit doortrekken naar wat in de bevolking gebeurt. Er komen nu veel vluchtelingen naar Nederland: mensen die huis en haard hebben verlaten en veiligheid proberen te vinden in een totaal nieuwe omgeving. Sommigen blijven, anderen vertrekken weer. Met de tentoonstelling ‘Heemtuin Verbeeld: Ontheemd’ willen we kunstenaars uitdagen uitdrukking te geven aan het ontheemd zijn in al zijn gradaties: van moeiteloos opgaand tussen de ‘inheemsen’, tot tijdelijke bezoekers die ons raken met hun schoonheid, kracht, hoop of wanhoop.

Tien kunstenaars worden geselecteerd met één of meerdere beelden en/of in-situ kunstwerk (kunst-natuur), waarbij eventueel de bewoners en nieuwkomers in Leiderdorp worden betrokken bij de uitvoering.

Budget per kunstenaar 500 tot 1200 euro. Periode: april tot november 2016.

Mailen van voorstellen, inclusief documentatie, vóór 15 januariDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor informatie over Kunst in de Heemtuin :  

Aris de Bakker – projectleider – 06-40572475

www.kunstindeheemtuin.nl

http://www.kunstindeheemtuin.nl/wp-content/uploads/Oproep-kunstenaars-Heemtuin-IX-Ontheemd.pdf

Download:

Heemtuin Leiderdorp , algemene informatie