Menu
De gemeente Hillegom wil ter herinnering aan het eerste Nederlandse optreden van The Beatles, in partycentrum Treslong Hillegom 1964, een monument realiseren. Dit in samenwerking met Stichting Beatles Treslong monument Hillegom. De beoogde locatie is een in het oog springende plek nabij het dorpscentrum. In het monument willen de gemeente elementen als The Beatles, het voormalige Treslong en het typische karakter van de Bollenstreek terugzien. Tevens past  het object binnen de toekomstvisie van het dorpscentrum, zoals geschetst in de Hillegomse Centrumplannen.
 
De gemeente stelt geld beschikbaar voor drie kunstenaars voor het maken van een schetsontwerp. 
 
Voor het realiseren van het definitief ontwerp wordt uitgegaan van € 25.000 (incl. BTW), waarbij de totale financiering tot stand moet komen via crowdfunding. De Stichting is verantwoordelijk voor de crowdfunding. Eventueel kan de kunstenaar hierbij worden betrokken en kunnen de artistieke en zakelijke partijen samenwerken binnen dit project.
 
De Kunstcommissie van de gemeente Hillegom roept professionele kunstenaars op om hun documentatie van eerder gerealiseerde opdrachten en vrij werk mèt een bondige motivatie voor deze opdracht tot uiterlijk 30 juli 2015 in te sturen. 
 
Meer informatie over de kwaliteitseisen van het monument en de centrumplannen van de gemeente Hillegom vindt u op www.hillegom.nl. Hier vindt u ook informatie over de selectie en de verdere procedure. Geïnteresseerden kunnen hun documentatie sturen naar: 
 
Kunstcommissie Gemeente Hillegom
T.a.v. Sandra Kappert
Postbus 32
2180 AA  Hillegom
 
Voor meer informatie kunt u bellen naar 0252-537 245 of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.