Menu

Oproep werkperiode en expositie NKvB 3de Natuur in het Amsterdamse Bos 2015

Je ontving al de vooraankondiging. Nu is bekend welke materialen er ter beschikking zijn en wat de planning is en daarom ontvang je deze definitieve oproep voor deelname en het indienen van een schets of idee van inzicht.

NKvB 3de Natuur 
Voor de derde keer op rij is er dit jaar weer een werkperiode/expositie in het Amsterdamse Bos. Net als vorig jaar stelt het Bos materialen en basale hulp ter beschikking om een monumentaal werk te realiseren langs de gekozen wandelroute.

 

Wat en wanneer

Net als vorig dit jaar vormen boomstammen het enige beschikbare materiaal, maar nu in ruimere mate. Het Bos verzamelt speciaal voor ons boomstammen met een dikte die varieert van ongeveer 15 tot 25 centimeter en variabele lengtes tot maximaal vier meter lang. Hou er rekening mee dat de beschikbare hoeveelheid hout niet onbeperkt is, maar wel minimaal 8-10  lengtes van 4m per deelnemer. Die stammen zullen het beeldbepalende materiaal zijn en er mogen hooguit constructieve hulpmaterialen gebruikt worden (stalen draadeinden, houtdraadbouten, verbindingsmaterialen, tuidraden et cet.). De tentoonstelling zal gehouden worden van september tot november 2015, de opbouwfase is de tweede helft van augustus.

 

Financiën en voorzieningen

Voor iedere geselecteerde deelnemer is een minimumvergoeding van 250 euro beschikbaar. Om in alle te maken kosten te voorzien, worden op dit moment subsidies aangevraagd. Het Amsterdamse Bos draagt bij met materialen, publiciteit, opening en finissage en staat garant voor assistentie en materieel, maar dat alleen bij zware ingrepen, zoals plaatsings-, graaf- en grondwerkzaamheden.

Er kan gewerkt worden op het Radarterrein in het Bos en voor de benodigde elektriciteit zal een generator gehuurd worden. Vervolgens kan het werk in overleg met het Bos naar de juiste plek getransporteerd worden.

 

Randvoorzieningen

Het Amsterdamse Bos is een parkachtig bos met onregelmatig toezicht en dat dag en nacht geopend is. Er worden vergunningen gegeven om grote festiviteiten te organiseren, waar veel publiek op afkomt. Bij grote roei-evenementen wordt de Bosbaan afgesloten. Wil je blijven overnachten tijdens de bouwperiode, dan zullen we daar in overleg een oplossing voor vinden. De werken worden onder eigen verantwoordelijkheid geplaatst en worden niet verzekerd.

 

Ideeschets en besteklijst indienen uiterlijk 25 maart 2015

Net als voorgaande jaren vragen wij je een concept in te dienen, waaruit duidelijk blijkt wat je wilt gaan maken en hoe je dat denkt te realiseren. De selectiecommissie verwacht bij dat concept ook een besteklijst met de benodigde hoeveelheid boomstammen en hulpmaterialen, welke specifieke assistentie verwacht wordt van het Bos, het aantal te verwachten werkdagen (de werkperiode ligt vast) en andere relevante zaken die noodzakelijk zijn om het werk te kunnen realiseren. Bedenk dat je zelf voor al je hand- en elektrisch gereedschap moet zorgen. Dat geldt ook voor alle hulpmaterialen en eventueel dagelijkse assistentie.

 

Selectie

De selectiecommissie zal bestaan uit Kringlid Joop Haring en twee Bosmedewerkers. Uiteraard wordt er gekeken naar de artistieke kwaliteit, maar realiseerbaarheid en de technische (on)mogelijkheden zullen zeer belangrijke selectiecriteria zijn. Na de selectieprocedure worden ongeveer tien kunstenaars in de gelegenheid gesteld hun voorstel te realiseren. Voor de geselecteerden  zal er een rondleiding zijn langs de route om in overleg de plek van de werken te bepalen, inclusief een materiaalschouw.

 

In het kort:

Wie: leden van de NKvB

Wat: werken en exposeren in het Amsterdamse Bos met boomstammen uit het Bos

Wanneer: maken/bouwen/plaatsen: 17 - 30 augustus, exposeren 5 september - 1 november 2015

Hoe: mailen van ideeschets + werkplan + besteklijst uiterlijk 25 maart 2015 naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Let op: beeldmateriaal niet in een tekstbestand, maar gescheiden aanleveren. Ook de verschillende documenten gescheiden aanleveren met eigen naam in de bestandsnaam (vb. JannieJansenSchets1.jpg en JannieJansenBesteklijst.xls en  JannieJansenWerkplan.doc). Schetsen niet in hogere resolutie dan 1000 x 1000 pixels of 1 MB per stuk.

Vervolg: uitslag selectievergadering uiterlijk 30 maart 2015

 

Provincievertegenwoordiger Noord-Holland Mai Movrin, Kringleden Dick Simonis en Caroline Kampfraath, namens het bestuur van de NKvB