Menu
Let op: de volgende evenementen bieden behalve voor mogelijke transportkosten geen vergoeding voor bijdragen van deelnemende kunstenaars (red).

Dit jaar organiseert de Kunstkring Gaasterland weer twee aansprekende evenementen:

 
1. De Kunstmarkt Balk, met het themaplein 'Beeldhouwen'.
 
2. De beeldentuin 'Beste Buren' in Oudemirdum.
 
Jaarlijks organiseren wij in het centrum van Balk op de zaterdag vóór Pinksteren een grote kunstmarkt. Dit jaar op 23 mei 2015. Veel kunst (ca 100 deelnemers), livemuziek, (kleinschalig) straattheater en meer. Centraal staat de beeldende kunst. Ook dit jaar is er weer een themaplein, waar we plaats hebben voor zo'n 15 kunstenaars. Dit jaar is het thema 'Beeldhouwen'.  Voor dit themaplein zijn wij nog op zoek naar kunstenaars die zich hier mee bezig houden. De kosten zijn € 30,00 per standplaats. Hiervoor krijgt u een keurige kraam tot uw beschikking. Wij zorgen voor de reclame en de pr.
 
In de periode mei t/m oktober 2015 wordt er een grote beeldentuin ingericht in de tuin bij Boerderij Kleurrijk te Oudemirdum. Kleurrijk is een zorgboerderij met speelgelegenheid voor kinderen, wandelmogelijkheden en een paviljoen met terras en is gelegen aan de toeristische Elfstedenfietsroute. Het idee is hier zo'n 20 grote beelden te plaatsen langs de fraaie wandelpaden die daar zijn aangebracht. Hierin willen wij gaan samenwerken met een kunstkring uit België, zodat er beelden uit beide landen aanwezig zullen zijn. Wij zijn nog op zoek naar kunstenaars die in deze beeldentuin willen exposeren. De beelden dienen een behoorlijk formaat te hebben en weatherproof te zijn. Metaal, keramiek, kunststof, alles is in principe mogelijk. 

Voor de beeldentuin geldt:
 * Er is een vergoeding van de transportkosten. In redelijkheid en in overleg.
* Er is hulp aanwezig bij het plaatsen van het kunstwerk.
* Er wordt geen stageld betaald.
* Wij berekenen geen commissie in geval van verkoop van een kunstwerk.
* Wij zorgen voor uitgebreide reclame en pr.
* De werken zijn niet verzekerd (niet mogelijk). Plaatsing is op eigen risico.
 
Opgave en meer informatie voor beide evenementen via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
06-28134973 (Anne Herrema)
www.kunstkringgaasterland.nl