Menu

20141009logoDeSchoenfabriekKrijg productiebudget om jouw kunst aan een groot publiek te laten zien

Makers uit Gelderland gezocht

Maximaal €7.500 per kunstinstallatie beschikbaar

Deadline voor voorstellen 15 november 2014

Oddstream en de Schoenfabriek willen een groter publiek in aanraking laten komen met (interactieve) kunst en kunstenaars concreet mogelijkheden bieden om een nieuwe markt te veroveren. Oddstream en de Schoenfabriek slaan hiervoor de handen ineen.
De Schoenfabriek is gespecialiseerd in festivalbeleving en verzorgt onder meer delen van de programmering op de Zwarte Cross, Paaspop, Concert at Sea en Festival de Beschaving. Oddstream verbindt kunst en technologie, organiseert het Oddstream Festival en programmeert en produceert met haar Studio Oddstream (interactieve) kunst op festivals door heel Nederland.
Kunstenaars die geselecteerd worden krijgen maximaal 7.500 euro productiebudget om hun kunstinstallatie te maken. Het project wordt financieel ondersteund door de provincie Gelderland.
Het volgende is goed om in acht te nemen en zijn onderdeel van het project

 • De kunstenaar moet wonen en/of werken in Gelderland of afkomstig zijn uit Gelderland.
  Samenwerken met een Gelderse kunstenaar mag ook.
 • Het voorstel/werk moet passen binnen een festivalsetting en interactie, sfeer en/of beleving voor de bezoeker aan het festival toevoegen.
 • Kunst en technologie spelen een wezenlijke rol binnen de kunstinstallatie. Je mag hiervoor samenwerken met anderen.
 • De kunstenaar krijgt productiebudget voor materiaalkosten. De uren die de kunstenaar in het maken van de kunstinstallatie stopt is een eigen investering.
 • De kunstinstallatie wordt op minimaal 5 festivals betaald vertoond waarmee de kunstenaar geld verdient. Het tarief wat de kunstenaar wil hebben wordt bepaald voordat de kunstinstallatie gebouwd gaat worden.
 • De kunstenaar wordt begeleid tijdens het productieproces, zowel productioneel als financieel en omarmt dit vooraf. Per kunstenaar maken we aparte afspraken hierover.
 • Als kunstenaar moet je het leuk vinden om een groot publiek te bereiken. We gaan actief de kunstinstallatie verhuren. Het project is niet geschikt voor kunstenaars die een selectief publiek willen bereiken of artistieke bezwaren hebben om hun werk te vertonen op festivals en diverse uiteenlopende publieksevenementen. Indien de kunstenaar bezwaren maakt tegen een verhuring dan trekken we dit af van de garantie om het werk minimaal 5x te exposeren.
 • Het intellectuele eigendom is en blijft van de kunstenaar. De kunstinstallatie is tevens eigendom van de kunstenaar.
 • De gemaakte kunstinstallaties uit dit project mogen alleen via de Schoenfabriek en Oddstream verhuurd worden en die rekenen daar een boekingsfee van 15% voor.


Wat willen we graag van je hebben voor :
 • Jouw idee / voorstel + concrete uitwerking met realisatieplan met daarin onder meer:
  - Geschatte tijdsinvestering
  - Hoe ga je het werk maken?
  -Heb je zelf alle kennis en expertise of schakel je iemand in?
 • Productieplan voor evenement met daarin in ieder geval:
  - Technische rider (wat heb je nodig qua stroom, faciliteiten)
  - Hoeveel tijd kost het om het werk op te bouwen op locatie
  - Is het werk hufter proof of erg kwetsbaar?
  - Hoe gaat het vervoert worden naar het evenement (auto, bus vrachtwagen)
  - Bouw je het zelf op of niet? - Kan de kunstinstallatie zonder jou draaien of moet je er constant bij zijn?
 • Beeldmateriaal (eerste schetsen of voorbeelden)
 • Korte motivatie om mee te doen
 • CV / Portfolio / Artistieke kwaliteit
 • Kostenbegroting met uitgaven. Er is maximaal 7.500 euro productiebudget beschikbaar per kunstinstallatie. Je hoeft niet het maximale bedrag te begroten, begroot reëel wat het aan materiaal kost.
 • Gewenste honorarium per dag wanneer de kunstinstallatie verhuurd wordt.

Mail alle informatie voor de deadline van 15 november 2014 naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De selectie doen wij op basis van alle bovenstaande criteria en daarbij kijken we onder meer naar artistieke kwaliteit, originaliteit, of het goed past binnen een festivalsetting, de verhuurbaarheid voor een breed scala aan evenementen, of er rekening gehouden is met opbouwtijd van de kunstinstallatie op locatie en of het gewenste honorarium aansluit bij wat festivals kunnen betalen.
De selectie wordt gedaan door vertegenwoordigers van de Schoenfabriek, Oddstream en diverse festivals in Nederland.