Menu

ActieNKvBmidresSpeciale aanbieding voor NKvB-leden

Kennismaking met 3D-scannen en 3D-printen

Speciaal voor de leden van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers worden twee middagen georganiseerd met demonstraties van 3D-scannen en 3D-printen bij iFabrica in Amsterdam. iFabrica is een interessante plek in een oude bedrijfshal van de Draka in Amsterdam-Noord op 20 minuten lopen vanaf de gratis pont achter het Centraal Station. Tegen een redelijke vergoeding kan er gewerkt worden met een groot scala professionele apparatuur en gereedschappen voor metaal- of houtbewerking, textiel en kunststof tot de apparatuur voor 3D-scanning en –printen.
Deze demonstraties zijn op verzoek van de NKvB door iFabrica georganiseerd en zijn een eerste kennismaking met deze technieken. Wil je op een later moment zelf met de apparatuur gaan werken, dan is het noodzakelijk een bedieningscursus te volgen. Kosten voor zo’n cursus bedragen 45,-- euro per persoon en de cursussen worden gegeven op woensdag (3D-scan) en donderdagavond (3D-print). Een cursus duurt ca 3 uur en dan leer je zelfstandig om te gaan met de machine en kun je die ook zelfstandig gaan gebruiken wanneer je een lidmaatschap bij iFabrica neemt (dag-, maand- of 10 dagen-abonnement).

Enkele van onze leden zijn al bekend met het fenomeen 3D-printen en verkopen al de 3D-modellen van hun werk. iFabrica heeft een flinke batterij 3D-printers staan. Het zelfstandig 3D-scannen van eigen werk is een interessant optie die voor velen nog onbereikbaar is. iFabrica heeft daarvoor twee verschillende opties. Je kunt je voorstellen dat je via 3D-scannen multiples je eigen werk kunt maken.

Onze demomiddagen duren ieder ongeveer twee uur en zijn gepland op:
- donderdagmiddag 20 november 2014 om 13.00 uur 3D-Scannen, start 13.00 uur
- donderdagmiddag 27 november 2014 om 13.00 uur 3D-Printen, start 13.00 uur

Inclusief btw is de totaalprijs 313,39 euro per demo-middag. Het aantal deelnemers bepaalt de hoogte van de deelnameprijs. Als er 10-15 personen meedoen, ligt de prijs voor deelname tussen 32 tot 21 euro/pp per middag. Het maximum aantal deelnemers is twintig en bij minder dan tien aanmeldingen gaat een middag niet door.

Om precies de entreeprijs te kunnen bepalen, is vroeg aanmelden en betalen noodzakelijk. Wil je meedoen met beide of een van de demonstraties, meld je dan voor 10 november 2014 aan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (dus niet antwoorden op deze mail).

Op 10 november wordt de deelnameprijs vastgesteld en gemaild naar alle deelnemers. Dat bedrag moet dan voor 15 november zijn bijgeschreven op giro 335552 ten name van Dick Simonis, onder vermelding van alleen 3D-scannen of alleen 3D-printen of beiden. Door deze eerlijke rekenmethode is het na betaling niet mogelijk de deelnameprijs terug te betalen.

Puntsgewijs:
Wat: middag 3D-scannen en middag 3D-printen
Waar: iFabrica Amsterdam (www.iFabrica.nl, informatie en adres/routebeschrijving onder Contact)
iFabrica, Gedempt Hamerkanaal 139, 1021 KP Amsterdam
Aanmelden: deadline aanmelden voor 10 november 2014 op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Betaling:
- deadline betaling voor 15 november 2014 op bankrekening 335552,t.n.v. dick simonis, onder vermelding van 3D-scannen en/of 3D-printen
- hoe meer deelnemers, hoe goedkoper per persoon
- zonder vooruitbetaling geen deelname
- terugbetaling van de deelnameprijs is niet mogelijk

Namens de NKvB,
Dick Simonis, bestuurslid