Menu

ActieNKvBmidresOproep voor de NKvB expositie bij Beeldenpark Vijversburg in 2016

De succesvolle NKvB expositie in 2012 op het landgoed Vijversburg in Tytsjerk krijgt een vervolg! In het voorjaar van 2016 geeft Vijversburg de NKvB opnieuw de ruimte. De grootscheepse uitbreiding met 16 hectare park en de restauratie en uitbreiding van de gebouwen zijn dan afgerond.

Op de website www.vijversburg.nl  is veel informatie te vinden over deze unieke locatie, de historie en het bijzondere uitbreidingsproject. Een nieuwe sprong in de tijd en de geschiedenis van deze bijzondere plek in het centrum van Friesland waar wij als beeldhouwers bij mogen zijn.

Als thema voor deze expositie is gekozen Dwaaltijd.

Dwaaltijd kent veel gezichten bijvoorbeeld:

-          Onverwachte dwaaltijd. Je gaat ergens heen. Bent te vroeg en er ontstaat plotseling ruimte voor gedachten, voor onverwachte ontmoetingen….. ineens is er tijd voor detail….zie je iets wat je eigenlijk wel kende, maar altijd aan voorbij liep.

-          Geplande dwaaltijd. Je leven, je werk is zo ingericht dat regelmatig dwaaltijd wordt ingepland. 

-          Dwaaltijd bestaat niet voor je…. krijgt geen ruimte.

-          Dwaaltijd is………

In verband met de op te zetten financiering beginnen wij al vroeg met de voorbereidingen en de organisatie van deze tentoonstelling en vragen dan ook om op korte termijn je aan te melden voor deze expositie. De aanmelding moet bestaan uit een (schets)ontwerp/voorstel en/of foto's van bestaand werk waaruit een duidelijke relatie met het thema blijkt. Vergeet niet het formaat of een indicatie ervan aan te geven. Bij voorkeur worden meerdere werken per kunstenaar geëxposeerd.

Ook speciale plaatsingsvoorwaarden zoals kwetsbaarheid, een speciale fundering, plaatsing op een speciale plek, een speciale ondergrond, graag vermelden. Kortom, maak een duidelijk en haalbaar plan want na de selectie kunnen grote afwijkingen van het plan niet meer door de jury worden geaccepteerd. Overleg is natuurlijk altijd mogelijk.

De jury bestaat uit een kunsthistorica, kunstenaar en kunstenaar/lid van de kring. De uitslag van je inschrijving kun je begin november verwachten.

Vergoeding

Het werk dat geplaatst wordt, is verzekerd en de transportkosten worden vergoed. Voor de grotere transporten moet overleg worden gepleegd (misschien kan er een combinatie transport rijden). Ook kun je 2x reisgeld declareren. Het aantal gereden kilometers x 19 cent. Bij het plaatsen van de werken kunnen we assistentie vragen aan de medewerkers van Vijversburg.

In de begroting wordt stageld per persoon  opgenomen, maar zoals bekend is wordt de financiering steeds moeilijker waardoor we geen zekerheid kunnen geven over het toekennen en /of de hoogte van het bedrag.

Tot uiterlijk 21 oktober 2014 kun je je aanmelden voor deelname aan Vijverburg 2016 bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meesturen: duidelijk schetsontwerp en/of foto's van 1 of meerdere beelden in relatie tot het thema “Dwaaltijd”. Vermeld formaat en materiaalkeuze. Vermeld ook je www.adres.

 

Namens de tentoonstellingscommissie Vijversburg/NKvB

Lia Versteege  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

contactpersoon kunstenaars Anki v.d. Kamp   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.