Menu
Deadline inzending voorstel bestaand of nieuw kunstwerk: 15 september 2014

Tentoonstelling KUNST OPSTAPELEN, Boxtel, 17 Mei – 27 September 2015

Reeds 100 jaar wonen de Paters Assumptionisten in kasteel Stapelen te Boxtel. Ter gelegenheid van dit jubileum wordt er in het prachtige oude park van het kasteel, aan de rivier de Dommel, een tijdelijke sculpturen/ ruimtelijke objecten tentoonstelling gerealiseerd met 15 objecten, waarvoor professionele kunstenaars uit geheel Nederland kunnen inschrijven.

Het project wordt uitgeschreven door de Assumptie Stichting in samenwerking met de Kunststichting Boxtel.

Vergoeding onkosten voor plaatsen kunstwerken etc: euro 1.000 incl btw. Geen verzekering.

Aan de tentoonstelling zal landelijke bekendheid worden gegeven.

Inzenden ontwerp uitsluitend DIGITAAL: uiterlijk 15 sept.2014 op het emailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Het adres van het Secretariaat van de Assumptie Stichting: Stapelen 1, 5281 EH Boxtel

http://www.kunststichtingboxtel.nl/res/download/Opdrachtomschrijving.pdf

Randvoorwaarden voor deelname aan deze tentoonstelling: het ontwerp dient te beantwoorden aan minstens een van de drie thema’s, de elementen RELIGIE-NATUUR EN/OF WATER en integraal onderdeel van het landschap uit maken, zie losse beschrijving van het Stadslandschap Stapelen. Het kunstwerk moet in DIALOOG met de plek zijn. Het ontwerp dient de landschappelijke beleving van de bezoeker te prikkelen en te intensiveren. Het ontwerp dient normaal technisch te realiseren zijn, dus geen ingewikkelde constructies te bevatten. Het ontwerp moet vandalisme bestendig zijn en tegen weersinvloeden bestand zijn. Het werk dient origineel en oorspronkelijk te zijn. Het mag experimenteel zijn. Ook bestaand werk mag worden ingezonden.

www.kunststichtingboxtel.nl