Menu
20142006fransastichotelpulitzerOproep expositieruimte Pulitzer Hotel Amsterdam.

Deadline: 12 juli 2014; aanmeldingen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Als eerste de vermelding dat deze oproep niet onder het NKvB-keurmerk valt en derhalve als zodanig ook niet wordt gepresenteerd. Echter, wellicht zijn er geïnteresseerden die toch hieraan willen deelnemen. 

Aanleiding: oproep voor kunstenaars periode 1e helft 2015 voor de galerie van Fransastic, www.fransastic.com, van het 5-sterren Hotel Pulitzer, www.pulitzeramsterdam.com, Prinsengracht, Amsterdam.

Er is contact geweest met Fransastic (secretariaat NKvB/Linda Asseper). Fransastic organiseert maandelijkse tentoonstellingen in tophotels. De galerieruimte in het Pulitzer Hotel bevindt zich in een overdekte en met veel lichtinval bevindende traverse (overdekte gangen via de tuin van de ingang van het hotel - Prinsengracht - naar de gastenvertrekken - Keizersgracht). Er worden de volgende voorwaarden gehanteerd voor een gecombineerde maandelijkse expositie:
6 kunstenaars (ic geïnteresseerde kringleden) kunnen voorstellen indienen voor werk aan de muur; exposeren gebeurt in combinatie met andere kunstenaars; elke kunstenaar krijgt een muurlengte van 5 (lengte) x 2 (hoogte) meter tot haar/zijn beschikking (let wel: een deel van de traversegangen is erg smal, hooguit 2 meter, andere bieden meer ruimte en daarvan gebruik maken kan een mogelijkheid zijn; transport wordt alleen 'bij verkoop' vergoed;
verzekering zit niet inbegrepen, maar er is 24 uur bewaking en cameratoezicht; 20% commissie (10% voor galerie, 10% voor hotel); gratis publicatie in Kunstgids Kunstenaars, maar wel dient elke deelnemer 20 exemplaren af te nemen tegen een prijs van 12,50 euro per exemplaar ( inclusief BTW en verzendkosten).

Alle aanmeldingen (gaan in 1 keer naar de galerie) via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 
Ter info: momenteel (juni 2014) hangen alleen schilderijen aan de muur die in waarde variëren van 2.9000 tot 5.600.

Hieronder nogmaals de voorwaarden zoals Fransastic die hanteert.
 
Hierin kunnen wij een expositie mogelijkheid aanbieden in de periode van januari 2015 t/m juli 2015.  Bij verkoop van een kunstwerk hanteren wij een commissie regeling van 20 % ( 10 % voor Fransastic  en 10 % voor het Hotel Pulitzer ).  Onze galerie is gelegen in het centrale gedeelte van het hotel, is 24 uur per dag / 7 dagen per week geopend, met een gemiddeld bezoekers aantal van 30.000 personen per maand.

Daarbij bieden wij met de publicatie van de Kunstgids Kunstenaars een weergave van de exposerende kunstenaars in onze galerie in combinatie met de diversiteit van het kunstaanbod in Nederland. De Kunstgids zal vanaf  de eerste week in juli 2014 landelijk verkrijgbaar zijn in de boekhandel, warenhuizen, musea winkels, bij alle deelnemers,  diverse websites en relaties van Fransastic. 

Deelnemen aan de exposities in onze galerie in het Hotel Pulitzer en daarmee ook opgenomen worden in de publicatie van de Kunstgids is kosteloos. Wel vragen wij de deelnemers 20 exemplaren af te nemen tegen een prijs van 12,50 euro per exemplaar ( inclusief BTW en verzendkosten ).