Menu

BETER Consortium zoekt gezonde kunst voor een grootschalig onderzoek naar de invloed van kunst op de gezondheid, eind 2012 in Medisch Centrum Haaglanden in Den Haag.

Indienen voorstellen: voor 1 mei 2012

BETER Consortium is een samenwerkingsverband van internationale partners uit de gezondheidszorg, wetenschap en kunstwereld die samen komen om te onderzoeken of kunst invloed heeft op de gezondheid. Een helende omgeving heeft een aangetoond positief effect op het herstel van patiënten en kan dus positief vertaald worden naar het zorgbudget. Maar welke rol kan kunst hierin spelen? BETER, de kunst van gezondheid onderzoekt de kernvraag: ‘Heeft kunst effect op de gezondheid?’, door de werking van gezonde kunst te vergelijken met de werking van placebo’s voor kunst. In een voor iedereen toegankelijke onderzoeksexpositie door Medisch Centrum Haaglanden, wordt het publiek geprikkeld met vragen over gezondheid, meetbaarheid en de waarde van (echte) kunst.

Voorstellen voor gezonde kunst, van amateur- of professionele kunstenaars, zelf vervaardigd of door anderen, kunnen vóór 1 mei 2012 ingediend worden via www.beterconsortium.nl/kunst

BETER is een initiatief van EGBG (Martijn Engelbregt) in samenwerking met Medisch Centrum Haaglanden, SKOR | Stichting Kunst en Openbare Ruimte, TU Delft, GEMAK, Behring Institute for Medical Research en Hersencentrum.

Mailbericht SKOR, Amsterdam dd 13.03.2012, www.skor.nl met verwijzing naar www.beterconsortium.nl
Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06-24110419