Menu

20120307drechtoeversBeelden gezocht.

Het Noordpark in Zwijndrecht is een beeldenpark aan de oevers van de Beneden Merwede. Het is in 1996 geopend door koningin Beatrix en geniet bekendheid tot over de landsgrenzen. Het park is onderdeel van een te vormen Beeldenpark Drechtoevers langs de Oude Maas, de Beneden Merwede en de Noord met beelden in de openbare ruimte in Zwijndrecht, Dordrecht, Papendrecht en op termijn Sliedrecht. Het Noordpark is een permanente openlucht tentoonstellingsruimte voor uiteenlopende beelden, een depot dat vrij toegankelijk is.

De Stichting Beeldenpark Drechtoevers wil het dynamische karakter van het park verbeteren door de plaatsing van nieuwe beelden en/of verplaatsing of omwisseling van bestaande beelden.Beeldend kunstenaars die een beeld ter beschikking hebben, dan wel een beeld voor geruime tijd in bruikleen willen afstaan, worden verzocht contact op te nemen met de kunstcommissie die de plaatsing begeleidt.

‘Verbinden met beeldende kunst’ is de missie van de Stichting Beeldenpark Drechtoevers: verbinden van de Drechtoevergemeenten, maar ook verbinden van kunst en samenleving door het publiek in contact te brengen met monumentale beeldende kunst uit de 20ste en 21ste eeuw.

zie voor meer informatie: www.beeldenparkdrechtoevers.nl

Uw reactie kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
0184-613928
0651410145