Menu

Oproep voor samenwerking met studenten van de Technische Universiteit Eindhoven

Met ons 100-jarig bestaan in 2018 in zicht heeft de Annemie Bogaerts eind 2011 namens de NKvB contact gezocht met de TU-Eindhoven. Het resultaat was een gesprek van Annemie en Merel Holleboom namens de NKvB met het Studium Generale van de TU/e over de mogelijkheden van samenwerking en een tentoonstelling in 2018, een van de expositieplekken ter gelegenheid van ons 100-jarig bestaan.

LET OP > Op 30 en 31 maart 2012 zijn de open dagen van de TU/e. We zijn van plan op vrijag de 30ste met een groepje naar die open dag te gaan. Interesse om mee te gaan? Meld je aan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Tijdens dat eerste gesprek kwam naar voren dat het SG meer wil dan een expositie. Er is ook interesse om in aanloop naar zo’n expositie een project te starten van langere adem: samenwerking tussen studenten en kunstenaars van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers. De te ontwikkelen ideeen voor die samenwerking zouden een relatie moeten hebben met de TU en van belang moeten zijn voor de studenten. Thema’s kunnen zijn: smart mobility, energie, duurzaamheid, licht en gezondheid**. Het aantal deelnemende kunstenaars zal vanwege de ruimte beperkt zijn.

Leden die interesse hebben in het overgangsgebied tussen kunst en techniek en er voor voelen om samen met studenten een onderzoek te starten en mogelijk samen met hen een kunstwerk te realiseren, kunnen zich voor maandag 19 maart 2012 melden bij:

Merel Holleboom > Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Daarna ontvangen we graag uiterlijk 30 maart 2012 een idee van inzicht dat gepresenteerd kan worden in het vervolgoverleg met Studium Generale.

Merel Holleboom, Corrie van de Vendel en Dick Simonis,

namens de NKvB

Het Studium Generale TU/e staat primair ten dienste van de TU-student en de verbreding van diens blikveld en kunstbeleving. Daartoe wordt een breed programma van kunst en cultuur aangeboden. Exposities hebben een link met techniek.
meer informatie www.studiumgenerale-eindhoven.nl
meer informatie over de studerichtingen/thema’s www.tue.nl