Menu

Inschrijving: tot 1 juli 2012

Max. 25% van het uitvoeringsbudget van Euro 100.000 - Euro 250.000 is beschikbaar voor de honorarium voor de kunstenaar.

Kunstenaars uit heel het land kunnen zich aanmelden om voor het metrostation een kunstwerk te maken, dat is geïnspireerd door de in 2009 overleden zanger. Het publiek kiest uiteindelijk welke kunststuk er echt komt.

Dat maakten de ambassadeurs van het project, Liesbeth List en Jeroen Krabbé, met een van de initiatiefnemers zaterdag bekend in het tv-programma Opium van 3 maart 2012.

Nigaio Wijnen en Rob Jansma verzamelden vorig jaar duizenden handtekeningen van mensen die graag wilden dat station Vijzelgracht van de toekomstige metroverbinding Noord-Zuidlijn naar Shaffy wordt vernoemd. Dat gaat niet door, omdat haltes naar straten moeten heten. Dit alternatieve plan om Shaffy te eren, kan op instemming van de gemeente Amsterdam rekenen.

Kunstenaars kunnen een werk (op papier) insturen tot 1 juli. Een jury die bestaat uit Jeroen Krabbé, Jacques Klöters, Liesbeth List, Nina Folkersma en Jos Houweling kiest maximaal vijf kunstwerken uit. Via internet kan het publiek zijn favoriete kunstwerk kiezen. De winnaar wordt dit najaar bekend.

http://ramses.stijlbox.nl/nl/de-opdracht

http://www.at5.nl/artikelen/77153/halte-vijzelgracht-geen-metrostation-shaffy

http://cultuurgids.avro.nl/front/detailopium.html?item=8269000

http://www.metrostationramsesshaffy.nl/