Menu

20111019terratoriumzoetermeer

De NKvB is onlangs benaderd door Terra Art Projects in Zoetermeer, http://www.terra-artprojects.com/ .

Terra Art is in het bezit van een grote hal, waar regelmatig kunstevenementen plaatsvinden. De hal (zie foto en plattegrond, de locatie staat ter beschikking als anti-kraak) wordt aangeboden aan de NKvB om 3, maximaal 4 leden van de NKvB, die bekend zijn met het maken van installaties, een groot werk te laten opbouwen.

Leden die interesse hebben kunnen inschrijven door een 5-tal digitale beelden (met verwijzing naar eigen website) te sturen naar Ed Boutkan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Terra Art Projects zal uit de aanmeldingen een selectie maken op basis van eerder gerealiseerd werk. Leidend daarbij zal de samenhang van de te verwachten werken zijn. De NkvB is in gesprek over een redelijke vergoeding voor het opbouwen van een installatie.

Deadline van indienen aanvraag: 12 november 2011.  Selectie: rond 19 november 2011.

Bijeenkomst geselecteerde kunstenaars: omstreeks 26 november 2011, de locatie wordt dan bezocht en er zal onderling overleg plaatsvinden. De geselecteerden moeten uiterlijk 25 december een plan met bijbehorende begroting indienen.


De hal is antikraak en heeft een opzegtermijn van 14 dagen. In het uiterste geval zou het erop neer kunnen komen dat vlak voor of tijdens de opbouw duidelijk wordt dat het pand ontruimd moet worden en de werken dus niet getoond kunnen worden. De deelnemende kunstenaars zullen in ieder geval materiaalkosten (naar aanleiding van de begroting) vergoed krijgen.

Periode tentoonstelling: maart 2012.
Opbouwperiode: februari 2012. Terra Art beschikt over een eigen appartement dat gebruikt kan worden als overnachtingsmogelijkheid tijdens de opbouwfase.

Hannie van der Made is voor dit project contactpersoon van de NKvB voor de overleggen met Terra Art.
Deadline: 12 november 2011.  Documentatie opsturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
V
oor informatie evt. bellen met Hannie van der Made : 06-12438086/ 079-3190992