Menu

Sluitingdatum:  31 augustus 2011

De GROENE HART KUNSTPRIJS bestaat uit een prijs voor:
* Professionals
* Amateurs
* Kunstenaars met een verstandelijke beperking
Daarnaast is er de Rabo Publieksprijs

DE GROENE HART KUNSTPRIJZEN VOOR PROFESSIONALS EN AMATEURS
Door de Stichting wordt tweejaarlijks een kunstprijs toegekend: de Groene Hart Kunstprijs voor Professionals en de Groene Hart Kunstprijs voor Amateurs. Deze prijzen zijn niet alleen ingesteld om het kunstleven in het Groene Hart te stimuleren, maar ook om de bewustwording van de (meer)waarde en kwetsbaarheid van het gevarieerde landschap en de prachtige natuur van het Groene Hart te bevorderen.

Deelname aan deze competitie staat niet alleen open voor kunstenaars die binnen de grenzen van het Groene Hart werken en wonen, maar ook voor kunstenaars buiten het Groene Hart.

Het thema waaraan de inzendingen voor de Groene Hart Kunstprijs moeten voldoen, staat uiteraard altijd in relatie met het Groene Hart. De afgelopen jaren zijn de volgende themas aan bod gekomen: "Passie in de Polder", "Groen Blauw ik hou van jou", "Genieten in het Groene Hart", "Het Ontsnapte Land" (naar het gelijknamige boek van Geert Mak), "Recht uit het Hart" en "Rhapsodie in Groen".In 2011 luidt het thema: GROEN HART, DUURZAAM HART.

In 2011 vindt de 7e editie van deze Kunstprijs plaats. De inschrijving voor de Groene Hart Kunstprijs 2011 voor Professionals en Amateurs is in april 2011 gestart en sluit 31 augustus 2011. De uitreiking van de Groene Hart Kunstprijzen 2011 vindt plaats op vrijdag 7 oktober 2011. Aan de kunstprijs is een geldbedrag verbonden: voor Professionals Euro 2.000 - voor Amateurs Euro 1.000.

Klik op DEELNAMEFORMULIER voor het downloaden van Inschrijfformulier en deelnamevoorwaarden.: www.groenehartkunst.nl

 

DE RABO PUBLIEKSPRIJS
Deze prijs wordt in 2011 voor de 5e keer uitgereikt en wordt gesponsord door Rabobank Groene Hart Noord. Alle deelnemers aan de Groene Hart Kunstprijs Euro 500.

Het bijzondere van deze prijs is, dat niet de jury, maar de bezoekers van de Groene Hart Kunstprijs-expositie, het "publiek" dus, bepalen wie de winnaar van de Rabo Publieksprijs wordt.
De stand wordt tijdens de expositie wekelijks bijgehouden. Op zondag 30 oktober 2011 wordt de winnaar bekend gemaakt.

Aan de kunstprijs is altijd een tentoonstelling van de ingezonden kunstwerken verbonden. Deze vindt o.a. plaats in Galerie en Beeldenpark Hoeve Rijlaarsdam te Nieuwkoop. Wilt u meer hierover weten, klik dan op EXPOSITIE.

Wilt u meer weten over de jurering en uitreiking van de Kunstprijzen, klik dan op PRIJSUITREIKING.