Menu

Leden oproep

Expositie Kriterion 75 jaar

20200516Call for artists KriterionOproep voor Kunstenaars- Expositie ‘Autonomie?! In filmtheater Kriterion (Amsterdam)

We nodigen makers uit werk in te sturen voor het 75-jarige jubileum van filmtheater Kriterion in Amsterdam. Voor de studenten die Kriterion sinds 1945 runnen is ‘autonomie’ steeds een belangrijk ideaal geweest. In het jubileumweekend willen we dit thema dan ook uitgebreid in vraag stellen, onderzoeken, ter discussie stellen, eren en vieren.

Wij zijn op zoek naar vijf kunstenaars die in hun werk of methode een dialoog rond ‘autonomie’ aan gaan. Dit kan op honderden verschillende manieren geïnterpreteerd worden: autonomie als thema , autonomie in stijl of methode, een gebrek aan autonomie, autonomie als vrijheid,  autonomie als verzet. Wij zijn geïnteresseerd in alle vormen die dit begrip aan kunnen nemen in kunst en in de wereld daaromheen.

 

Wij aanvaarden  allerlei soorten media (schilderen / video / geluid / installaties / performance / sculptuur etc.) die we in het pand tentoon kunnen stellen. Afhankelijk van de inzendingen gaan wij aan de slag om een programma samen te stellen waarin we ongeveer vijf werken van verschillende makers laten zien. We aanvaarden zowel oud, nieuw en ongezien werk.

Vragen over aanlevering en formats kunnen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Informatie over de geschiedenis van Kriterion: https://www.kriterion.nl/over-kriterion/geschiedenis

DEADLINE: 31 juli 2020

ENTRY FEE: Nee

VERGOEDING: 100,-
AANMELDING: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor aanmelding en vragen

DISCLAIMER: Het is mogelijk dat wij de datum van ons jubileumweekend opschuiven afhankelijk van hoe de corona-maatregelingen er dan uitzien. Kunstenaars behouden in dat geval altijd het recht hun werk terug te trekken.

Oproep. Beelden aan de Hoornse kust

20200117doorkijk van rob schreefelBeelden aan de Hoornse kust
 
Stichting In Den Beginne organiseert de afgelopen elf jaar beeldententoonstellingen in de openbare ruimte langs de kust van Hoorn. Inmiddels staan er zo’n 40 beelden. Elk jaar worden er drie tot vijf beelden toegevoegd of vervangen, waarbij het thema Water-Land-Dialoog leidend is en het beeld de toets der kritiek kan doorstaan. De beelden moeten tegen een stootje kunnen en redelijk fors van formaat zijn. Het transport- en plaatsingskosten worden vergoed voor een bedrag van ongeveer € 500,--, afhankelijk van de omstandigheden en in overleg met de kunstenaar. 
 
Heeft u een beeld of beelden beschikbaar die aansluiten bij genoemd thema en wilt u die graag geëxposeerd zien, neem dan contact op met stichting In Den Beginne in Hoorn, bereikbaar via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en telefonisch op 0229-217385. Voor een overzicht van de ku(n)stroute kijk op www.stichtingindenbeginne.nl

F
oto boven: Doorkijk van Rob Schreefel

Oproep Zomerexpo 2019

Oproep Zomerexpo 2019
Aanmelden vóór 15 maart.
De tentoonstelling Europa ZomerExpo 2019 vindt plaats van 25 mei t/m 1 september 2019, in Museum de Fundatie in Zwolle, en in de zalen en op het buitenterrein van Kasteel het Nijenhuis in Heino/Wijhe.
Het is een verkooptentoonstelling zonder onkostenvergoeding. Bij aanmelding voor de voorselectie betaal je €10,-, voor de tweede selectieronde betaal je €25,-
 
Meer info op https://zomerexpo.nl/europa/ 

Wie kent dit werk?

De eigenaar is de naam van de maker van dit bronsje kwijt. Is er iemand onder ons die deze toevallig herkent?
IMG 1049IMG 1050IMG 1051

Heemtuin Verbeeld 2018

Oproep voor voorstellen

 

Heemtuin Verbeeld 2018

Locatie: Heemtuin, Leiderdorp

 

 

Het thema is Chaos in Orde.

 

In de huidige maatschappij zijn we niet gewend om met chaos om te gaan. Het klinkt zelfs bedreigend en als iets wat bestreden moet worden.Maar chaos is puur potentieel. Het is ongestructureerde creatieve energie die nog alle kanten op kan.

We scheppen orde uit chaos, maar doorbreken orde en regelmaat om het spannend te houden. Orde kan niet zonder chaos en andersom.

Beeldende Kunst is vaak een strijd tussen orde en chaos, tussen balans en vervorming. Een zoektocht naar schoonheid. Zonder magie en vraagtekens verliest kunst zijn kracht.

De beste manier om chaos te veroorzaken is alles te regelen (Karel Boullart) en het is de taak van de kunst om weer chaos in de orde te brengen (Theodor Adorno).

 

We dagen de kunstenaars uit om via een samenspel tussen kunst en natuur, de chaos en orde van onze huidige samenleving vorm te geven.

 

De expositie bestaat uit twee delen: autonome kunst in het oude deel van de Heemtuin en kunst In Situ het nieuwe deel.

 

·         Acht kunstenaars worden uitgekozen om bestaand werk te exposeren.

·         Drie kunstenaars maken ter plekke een kunstwerk, waarbij eventueel bewoners van Leiderdorp betrokken kunnen worden. 

 

Budget per kunstenaar is 500 tot 1500 euro. Periode:  april tot november 2018.

 

Mailen van voorstellen, inclusief documentatie, vóór 15 februari:

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Grote bestanden via wetransfer.com.

 

Voor meer informatie : www.kunstindeheemtuin.nl

Van Lanschot Kunstprijs - inschrijven tot 1 augustus 2015

20150706logoVanLanschot3Deadline inschrijving: 31 Juli 2015
 
Van Lanschot heeft in het voorjaar van 2015 een nieuwe Nederlandse kunstprijs geïntroduceerd. Deze prijs wordt uitgereikt aan een hedendaagse kunstenaar die in zijn of haar werk het beste de huidige tijdgeest weet vast te leggen voor latere generaties.

De prijs geeft de winnende kunstenaar een uniek podium in de Nederlandse kunstmarkt. Onderdeel hiervan is een expositie van de winnende kunstenaar tijdens PAN Amsterdam in de stand van Van Lanschot.
 
Nadere informatie over inschrijving en selectieprocedure: www.vanlanschot.nl/kunstprijs