Menu
heen en terug (hinne en wer werrom ))


Poorten van Hoop


Silenzio Pomeridiano


Gietklei


 

Jane Boyd in Dora Maar House

20110713boydHet  Museum of Fine Arts in Houston (USA) heeft bekendgemaakt dat  tien personen uitgekozen zijn voor deelname aan het Brown Foundation Fellows Program in het Dora Maar House, Frankrijk, van juli tot november 2011:  beeldend kunstenaar Jane Boyd (lid van de NKvB), componist David Chaillou, beeldend kunstenaar Lisa Corinne Davis, componist Chia-Yu Hsu; schrijver, regisseur en media-kunstenaar John Jessurun; beeldhouwer Mamiko Otsubo; schrijver Sarah Schulman; wetenschapper Cheryl Toman (vrouwenstudies); curator Christina van Dyke, en toneelschrijver Mona Washington.

Dora Maar (1907-1977) kreeg dit historische stenen huis in Ménerbes (Provence) in 1944  van Pablo Picasso, die haar als zijn muze beschouwde. Na haar dood werd het gerenoveerd en geschikt gemaakt als verblijf en werkplaats voor kunstenaars in het midden van hun carrière. Bijzonderheden over de faciliteiten, de selectie en de inschrijvingsprocedure van deelnemers aan het programma van de Brown Foundation zijn te vinden op de website : http://mfah.org/fellowships/dora-maar-how-to-apply/

Jane Boyd is als beeldend kunstenaar gespecialiseerd in lichtinstallaties en tekenen. Zij studeerde aan de Sorbonne (Parijs) en Camberwell College in Londen. Zij won een aantal prestigieuze prijzen en beurzen. In 2011 werd zij toegelaten tot het lidmaatschap van de Royal Society of Arts. Tijdens haar verblijf in het Dora Maar House, zal zij werken aan de productie van een op de locatie toegesneden lichtinstallatie.

Ménerbes (Provence)