Menu
MANIFEST VAN EEN BEDROGEN GENERATIE
WIJ ZIJN DE TOEKOMST!
Teken de petitie, stuur deze mail door naar zoveel mogelijk collega’s, medestudenten, sympathisanten, publiek, politici, pers etc. en kom maandag 27 juni naar Den Haag!
Petitie:
WIJ
Jonge kunstenaars, theatermakers, acteurs, choreografen, muzikanten; studenten aan kunstvakopleidingen; net afgestudeerden en iedereen die met ons sympathiseert
CONSTATEREN
Dat we door deze regering zijn bedrogen. Deze regering zegt op te komen voor de hardwerkende Nederlander en zegt voorstander te zijn van kwaliteit, ondernemingszin en innovatie, maar laat ons op een ongenadige manier in de steek. De staatssecretaris van Cultuur veegt alle plekken van de kaart waar wij de start als professioneel kunstenaar kunnen maken; waar we ons talent kunnen tonen, onze vaardigheden kunnen ontwikkelen en onze excellentie kunnen bewijzen. De postacademische opleidingen, productiehuizen, broedplaatsen en festivals - kortom ál onze (toekomstige) werkplekken worden opgeblazen en gesloopt.
Wij zien een land opdoemen waar kwaliteit wordt verward met succes. En waar succes wordt gemeten met cijfers alleen. Een land waar de kruideniersterm A-merk is doorgedrongen tot in de kunst. Een land dat zijn jeugd verwaarloost en minacht. En ontkent dat ontwikkeling tijd kost. Wij zien een land waar op complexe vragen alleen nog maar simpele antwoorden mogen bestaan; waar op de vraag naar hoe je moet leven, of wat goed is of waar, alleen een antwoord mag worden gegeven waar je geld mee verdient. Wij zien een land dat bang is en geen idee heeft, dat geen enkel risico aandurft en in de kunst alleen wil betalen voor wat zich reeds heeft bewezen. Een kunstbeleid dat niet durft te kijken en te oordelen: dat iemand als Vincent van Gogh pas zou willen subsidiëren wanneer die het letterlijk niet meer nodig heeft – als hij dood is of heel goed verkoopt. Wij zien een land opdoemen waar je niet meer aan mag stormen maar alleen gearriveerd mag zijn.
Wij zien een dor, verlaten landschap voor ons, waar eenzaam en dreigend een handjevol topinstellingen staat. Bevolkt door mensen die zelf tot bloei kwamen in een omgeving die nu niet meer mag bestaan; geleid door mensen die opschoten in een tuin waar nu niets meer mag bloeien, waar alle onkruid wordt gesnoeid en de vruchtbare aarde geasfalteerd.
Wij constateren dat deze regering een afschuwelijke en onherstelbare fout maakt. Geen politiek die zijn jongeren en zijn kunstenaars minachtte, is ooit in staat geweest om te overleven. Geen één. Wij zijn de toekomst. Onderschat ons niet.
VERZOEKEN
Een heroverweging van deze extremistische beslissing. Wij verzoeken de regering om het circuit waarin wij net zijn begonnen of op het punt staan te beginnen, overeind te houden. Om de plekken te behouden waar wij onze excellentie kunnen ontwikkelen en bewijzen.
Om de vruchtbare omgeving waarin onze topinstellingen staan te behoeden voor woestijnvorming. Omdat wij daar met al ons talent en al onze hartstocht en al onze verse en nieuwe ideeën, hardwerkend en niet op geld belust, de toekomst vertegenwoordigen. Wij zijn de kunst van de toekomst; ontwikkelen de toekomstige ideeën; zijn de toekomstige leiders voor de toekomstige top.
WIJ EISEN DAT DE REGERING KIEST VOOR DE TOEKOMST VAN HAAR LAND
l
Teken de petitie, stuur deze mail door naar zoveel mogelijk collega’s, medestudenten, sympathisanten, publiek en kom maandag 27 juni naar Den Haag !!
Petitie: