Menu
Child Bride


Toorts serie


L'Ex Monastero


-


 

Nederland schreeuwt om cultuur (2)

StopKaalslag2010Op maandag 22 november staat de Heineken Music Hall (HMH) te Amsterdam in het teken van de aangekondigde bezuinigingen op kunst en cultuur. De avond wordt georganiseerd door FNV KIEM in samenwerking met Freek de Jonge, die tevens de presentatie voor zijn rekening neemt. De avond wordt onder meer ingevuld met optredens van het Metropole Orkest, Moke, Kyteman, Introdans, Carel Kraayenhof, NUHR, Brigitte Kaandorp, Gijs Scholten van Aschat, Wim de Bie, Ernst Daniël Smid, Wende Snijders, Ruth Jacott, Waylon, Acda en de Munnik en diverse kunstinstellingen en –opleidingen. Met deze uiteenlopende artiesten, die hun medewerking spontaan toezegden, belooft het een memorabele avond te worden. Kaarten zijn nu te koop.

“We willen bereiken dat het kabinet zich naar aanleiding van deze avond nog eens buigt over de onevenredige bezuinigingen op kunst en cultuur,” zegt Caspar de Kiefte, bestuurder van FNV KIEM. “We gaan de argumenten nog eens overzichtelijk naast elkaar zetten, en deze zichtbaar, hoorbaar en tastbaar illustreren. Kunst en cultuur zal die avond niet alleen op het podium uitgedragen worden,” zegt De Kiefte. “Ook in entree en de foyer van de HMH komt het kunstenspectrum in de breedste zin van het woord aan bod. Er worden onder meer filmpjes vertoond met korte statements van bekende Nederlanders die ook vinden dat er niet zo veel bezuinigd mag worden. De sector en FNV KIEM willen graag met de regering in gesprek. Er mag evenredig bezuinigd worden, óók in de kunstensector, maar niet met de kaalslag die de voorgenomen maatregelen aan zullen richten.”

Joke Hubert, voorzitter van FNV KIEM is verheugd dat zoveel artiesten zich belangeloos inzetten op de 22e november: "Dit wordt een fantastische avond! Het is heel bijzonder dat juist de artiesten, de makers van kunst en cultuur, op deze manier iets van zich laten horen. Dit raakt íedereen, van muzikant tot beeldhouwer, acteur, danser en schilder. Op de 22e slaan we de handen ineen en zullen we laten zien wat Nederland op het gebied van kunst en cultuur voor moois te bieden heeft!"

Kaarten voor de avond kosten 17,50 euro (excl. reserveringskosten) en zijn te koop via de site www.stopculturelekaalslag.nl en Ticketmaster of te bestellen via telefoonnummer 0900-3001250 (45 eurocent/minuut).

Datum, locatie en tijd:
22 november 2010, Heineken Music Hall Amsterdam
Inloop vanaf 19.00 uur, programma: 20:00 uur, verwacht einde: 22:30.