Menu
Robots 1 en 2


Varen bomen


Zwaan


Helmeted


 

20 november 2010 ACTIEDAG!!!

kunsten92-logo

20 november 2010 landelijke publieksgerichte actie
 

Kunsten '92 kondigde het vorige week al aan, de datum is iets verschoven en staat nu vast:

  

Op zaterdag 20 november wordt door de gezamenlijke kunstinstellingen een grote landelijke publieksactie georganiseerd. Een groot aantal instellingen en kunstenaars in diverse steden doet daaraan mee. Bij Muziektheatergezelschap Orkater in Amsterdam wordt daarvoor op dit moment onder leiding van Marc van Warmerdam een actiecentrum ingericht. Coördinatie is in handen van Katriena Wiersma, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel 020-6060606

Op veel plaatsen worden op dit moment initiatieven ontwikkeld. De studentenactie van afgelopen vrijdag was daarvan een geslaagd voorbeeld. Hoe meer mensen deze regering duidelijk willen maken dat zij kunst en cultuur belangrijk vinden, des te groter de kans dat de buitenproportionele plannen van de overheid kunnen worden ingedamd. Als u een bijdrage wilt leveren, of zelf al bezig bent met het opzetten van een actie: laat het Kunsten '92 weten.

Ook de NKvB is bezig met het ontwikkelen van een eigen actieplan en roept de eigen leden op mee te doen! Hou de NKvB-site in de gaten.

Op maandag 22 november zal in de Heineken Music Hall, bij wijze van slotakkoord, een grote manifestatie van makers worden gehouden, georganiseerd door Freek de Jonge in samenwerking met FNV KIEM. Dan zal ook de petitie Stop Culturele Kaalslag, waar tot nu toe bijna 60.000 mensen hun handtekening achterlieten, aan de politiek worden aangeboden.

Over een week verwachten wij meer informatie over de actie te kunnen rondsturen. Op de website van Kunsten ’92 treft u een overzicht van alle kabinetsmaatregelen en het laatste nieuws.