Menu
-


Schetsen vloerbeelden 2010 - Titia Eggen


-


Sera d'Estate


 

Kringmiddag 26 oktober

beeld_hal_werk_1-5Op dinsdag 26 oktober zijn alle kringleden uitgenodigd om een tweetal interessante exposities in Amsterdag te gaan bezoeken. We beginnen om 13.00 met een bezoek het onvoltooide Stedelijk  en gaan vervolgens naar Beeldhalwerk. Manuel Klappe of een van de andere initiatiefnemers van  Beeldhalwerk zullen ons om 15.30 ontvangen en de tentoonstelling kort toelichten. Meer info over de exposities en websites staat vermeld onder aan dit bericht. De dag wordt, voor wie dat wenst, plezierig beeindigd  met een etentje in de Goudfazant.

 

Wie mee wil kan zich uiterlijk 20 oktober 2010 aanmelden bij Marjorie Slooff, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0651131322, vermeld meteen of je mee wilt gaan eten.

 

Beeldhalwerk

Meer dan zestig werken van Nederlandse beeldhouwers. 

Volgens de organisatie: In een verlaten fabriekshal in Amsterdam-Noord staan kunstwerken bij elkaar. Sommige hangen, er liggen ook dingen. Net niet over elkaar heen, maar heel dicht bij elkaar in de buurt. Er is net genoeg plaats om u er tussen door te laten lopen. Proberen inzicht te geven in het hedendaagse gebruik van het ruimtelijke laat gek genoeg meer ruimte over voor de even waardevolle en veel verder uiteenlopende gevolgen van al de afzonderlijke werken.

Beeld Hal Werk
Gedempt Hamerkanaal 85
1021 JX Amsterdam

http://www.beeldhalwerk.nl/

Stedelijk Museum

De tentoonstelling Monumentalisme zal de helft van de begane grond van de oudbouw beslaan. In deze editie van de jaarlijkse kunstaankoopronde geven kunstenaars hun visie op geschiedenis en nationale identiteit. Taking Place is een hernieuwde kennismaking met het Stedelijk Museum en zijn geschiedenis. Nationale en internationale kunstenaars brengen op experimentele wijze de ruimten tot leven en leggen de relatie met de tijdelijkheid en ruimtelijkheid van het onvoltooide gebouw. Daarbij zijn de historische, functionele en architectonische kenmerken van het museum zowel het onderwerp als het materiaal.

Taking Place vestigt de aandacht op de staat van het gebouw op dit moment, met nieuwe site-specific werken in opdracht van het Stedelijk uitgevoerd, video- en audio-installaties, interventies in het gebouw, performances en grafische vormgeving.

Stedelijk Museum
Paulus Potterstraat 13
1071 CX  Amsterdam

http://www.stedelijk.nl/