Menu
Vloerbeeld 2012


Vedetta


Kiemen


Golden Project


 

Onthulling Exposure in Lelystad

gormleyexposurelelystad.jpgOp vrijdag 17 september 2010 wordt in Lelystad de sculptuur Exposure van de Britse kunstenaar Antony Gormley onthuld. U bent op die dag van harte welkom om 14.30 uur op de strekdam, waar de onthulling van Exposure wordt verricht door de kunstenaar zelf en gedeputeerde R. van Diessen van de provincie Flevoland en wethouder J. Fackeldey van de gemeente Lelystad.
Na negen jaar planning en ontwikkeling kondigen de provincie Flevoland en de gemeente Lelystad met trots de succesvolle voltooiing aan van het zesde landschapskunstwerk in Flevoland, Exposure van de Britse kunstenaar Antony Gormley. Het is een permanent kunstwerk dat zich op één kilometer van de kust van Lelystad bevindt, op de strekdam van de dijk, die West-Friesland en Flevoland met elkaar verbindt. De sculptuur is ruim 25 meter hoog en weegt 60 ton en is daarmee het grootste en meest ingewikkelde werk van de kunstenaar.
U kunt uw auto het best parkeren bij Bataviastad. Het is zeer beperkt mogelijk om te parkeren bij de strekdam en daarom zijn er bussen ingezet om de pers en gasten te vervoeren tussen Nieuw Land Erfgoedcentrum en de strekdam.
Meer informatie www.lelystad.nl/exposure

EXPOSURE, 2010
Galvanised steel
25.64 x 13.25 x 18.47 m
The 6th Flevoland Landscape Artwork
Permanent Installation, Lelystad, The Netherlands
© Antony Gormley Studio, London